ILI STE ZAJEDNO ILI NISTE

ŠTO UČINITI? ‘Dečko s kojim sam cijelo vrijeme ne želi vezu’

U kolumni Elite Dailya ‘Ask Auntie Gigi‘ autorica Gigi Engle odgovara na pitanja o seksualnim problemima i ponašanju.

Jedna je čitateljica poslala slijedeće pitanje – “Viđam se s jednim frajerom kojeg sam upoznala na Tinderu. U početku nisam bila oduševljena ali sam mu odlučila pružiti šansu. I drago mi je zbog toga jer je apsolutno sjajan. Svakoga si dana šaljemo SMS-ova, često se viđamo, i pričamo o svemu…

ALI… ‘trenutačno nije raspoložen za novu vezu’, kaže on. Niti ja ne žurim, jer se znamo samo dva mjeseca, ali sam zbunjena. On radi sve što bi pravi dečko trebao raditi. Intenzivno smo se ljubili, i pričali o seksu i testiranju prije toga…

Osjećam kao da postoji nešto što ne vidim. Kaže kako me želi upoznati i biti intiman sa mnom, i brinuti se o meni. Ali mi ne želi biti dečko. Ali čak niti ne djeluje kako želi što prije seks samnom iako oboje znamo kako želimo seks isključivo jedno s drugim. Znam da želim vezu, ali nisam spremna potpuno se prepustiti ako će sve to biti nizašto.”

NISTE NA ISTOJ STRANICI: Ako vaš dečko radi ovih 6 stvari, jednostavno mu nije stalo do vas

Odgovor

Prije nego što počnem želim reći kako se očito radi o jako kompliciranoj situaciji, a nemam sve činjenice tako da sve ovo dolazi od autsajdera, na temelju onoga što si mi ti ispričala. Ovo je stvarno možda i najzanimljivije pismo koje sam do sada pročitala.

Passionate couple kissing
Dva su mjeseca zajedno, a on ne traži seksFoto: abezikus/Thinkstock

Kada sam po prvi put počela čitati pismo, pomislila sam “Curo, samo te želi povaliti”. Ali kako sam čitala dalje, mišljenje mi se počelo mijenjati. Razlog tomu je seks.

Zbog činjenice da se ne žuri previše kako bi spavao s tobom mislim da se ovdje radi o nečemu drugom osim standardnog “dečko sreo curu, dečko naveo curu na seks, dečko nestao jer su dečki smeće”.

Mislim da je on u stvari dobra osoba. Prošla su dva mjeseca a vi to još niste napravila a uz to se želi i testirati. Očito je da se radi o pouzdanoj osobi koja se vrlo ozbiljno tretira svoje zdravlje, kao i seks. Zbog toga imam bolje mišljenje o njemu… ali sam isto tako puna pitanja.

Mislim da je dosta zatvorena osoba. Ne želi ti biti dečko jer je dosta zatvoren. Toliko je fokusiran na karijeru ili nešto slično, da si ne može priuštiti još jednu ‘odgovornost’. Očito, zdrava i stabilna veza u stvari te podigne i pruža ti osjećaj podrške, ali muškarci teže shvaćaju tu činjenicu, sve dok se ne nađe ravno pred njima.

Couple riding bicycles in the city
Zdrava i stabilna veza navodno pomaže čovjeku u ispunjavanju njegovih ciljevaFoto: gpointstudio/Thinkstock

On vjerojatno ni ne shvaća kako vrijeme koje provodite zajedno i novac koji troši stvarno spada pod odgovornost dečka u pravoj vezi, te ga samo taj naziv odbija.

Mislim da pati od neke vrste socijalne nelagode, pa čak i nelagode kada je u pitanju seks. Razlog zašto ipak provodi vrijeme s tobom je taj što i takvi ljudi moraju provoditi vrijeme s drugima jer se inače osjećaju usamljeno, ali samo toliko koliko im je nužno potrebno da uklone taj osjećaj usamljenosti.

Vi oboje djelujete kao sjajni ljudi. Ti si očito jako inteligentna osoba i djeluješ emocionalno zrelo. Da sam na tvom mjestu, pružila bih mu još malo vremena. On djeluje kao ugodna i prijazna osoba, a dosta je teško pronači takvog muškarca.

Pod uvjetom da mu je stalo do tebe, a ne samo do društva koje mu pružaš, potrudila bih se da veza uspije.

Ovdje je bitna stvar komunikacija. Ova situacija ne može trajati u nedogled. Inače ćeš potpuno poluditi. Sačekala bih da vidim u kom se smjeru stvari kreću još sljedećih mjesec dana.

Couple kissing in rain, side view, close-up
Ova veza još ima šanse, ako se oboje potrudeFoto: Michael Blann/Thinkstock

Ali moraš mu govoriti o svojim osjećajima. Ja bih mu rekla kako razumiješ kako mu je te da ne žuriš kako bi imala ‘pravu’ vezu, ali da i ti trebaš znati da ovo ide negdje i da on to shvaća ozbiljno. Ne zaslužuješ uludo trošiti vrijeme. Život je prekratak za takve gluposti.

Ti nisi obavezna spavati samo s njime ako ti ne želi biti dečko. Razumijem da je to ono što želiš, ali dok ne pristane, ti nisi vezana za njega i definitivno možeš izlaziti i s drugima. Ne može imati i jedno i drugo. Kaži mu to. Treba znati da ti ne možeš samo čekati dok on izlazi s drugim curama. Moraš biti otvorena s njim.

Ako mu je stvarno stalo do tebe, potruditi će se da to uspije. Dečki nisu prekomplicirani. Kada žele nešto ili nekoga, potrude se. Ako te pusti da odeš, definitivno je tako i najbolje jer ti trebaš nešto bolje od toga, zaslužuješ nešto bolje.

Povratak na Net.hr