Prekidi nisu nimalo nalik onom što ste zamišljali

Činjenica je da prekidi nisu nimalo lijepi, bez obzira prekidate li vi ili ste ostavljeni. No isto tako nisu nimalo slični onom što vam drugi govore ili što možete vidjeti na filmovima. Evo kako ustvari izgledaju…

1. Ne osjećate se nikako posebno. Ni sretno, ni tužno, niti ste puni osjećaja olakšanja, ali ni ljutnje. Jednostavno ste puni različitih osjećaja, te ne možete izdvojiti samo jedan.

2. Trenutak nakon prekida nije trenutak u kojem će se raspasti sav svijet. Vjerojatno će proći, a da se vi nećete ni snaći. Nećete početi ni odmah plakati. Treba vremena da shvatite da više niste s nekim i da vas ‘lupi’ značaj toga.

3. Nećete prestati jesti niti odgovarati na pozive prijatelja. Nećete se čak ni zatvoriti u kuću, kao što je slučaj u romantičnim filomvima. Ljudi neće shvatiti da ste svježe izašli iz veze nakon samo jednog pogleda. Izgledat ćete identično kao dan prije prekida.

4. Nećete besciljno piljiti kroz prozor satima dok ste sami, samo razmišljajući o bivšem ili bivšoj. Pomislit ćete svako toliko na njih, no većinom ćete biti u nekom limbu, boreći se protiv stotinu glasova u glavi. Više od svega pokušavate shvatiti kako se osjećate.

5. Doći ćete u jednom trenutku u fazu da ćete razmišljati o tome kako biste rado zaboravili na prekid i jednostavno se pomirili s bivšim. No nećete biti sigurni želite li stvarno ponovno biti zajedno ili ste samo navikli biti u njihovoj blizini. I ta dilema će vas ubiti u pojam.

6. Prekid ne označava kraj svijeta. Mislite da ćete biti očajni, i vjerojatno ćete biti, no stvari će vam odvraćati pozornost i zaokupljati vas. Nećete stalno razmišljati o bivšem.

7. Naravno, bit će onih ekstremnih trenutaka tijekom dana kad će vam se činiti da ne možete ovako dalje, ili po noći kad ćete ih stvarno željeti nazvati. No ti trenuci će proći i vi ćete biti dobro.

8. Svijet neće biti u fazi žalovanja zajedno s vama. Niti ćete vi provoditi cijele dane slušajući tužne ljubavne pjesme. I dalje ćete voljeti pizzu s četiri vrste sira, te ćete i opet za vikend izaći s prijateljima van.

9. Mislit ćete da ćete se nakon prekida lako prepuštati strastima s nepoznatim osobama koje vam se sviđaju. No iako to možete, to neće biti lako. Prekid duge, ozbiljne veze može vas iscpriti emotivno, pa nećete željeti upoznati nekog novog još neko vrijeme, a kamoli da ćete poželjeti jednonoćne provode. Prije ćete se željeti usredotočiti na druge stvari u životu.

10. Prijatelji nisu uvijek najbolji slušatelji nakon prekida. Ponekad ćete možda biti s prijateljima koji uopće neće spomenuti vaš prekid. No, s druge strane, pretjerano analiziranje i tako nije dobro, pa je ovakav pristup pozitivna stvar.

11. Nitko ne može predvidjeti hoćete li se u budućnosti nekad pomiriti s bivšim, bez obzira koliko vi to željeli. Možda hoćete, no to je vrlo malo vjerojatno. Jedno od vas bi moglo u skorijoj budućnosti nastaviti sa životom. Ili vam život priprema nešto potpuno neočekivano. Sve je neizvjesno i prepuno mogućnosti.

12. Sve što vas okružuje ne podsjeća vas nužno na bivšeg. Biti solo ima mnoge prednosti, i to ćete otkriti prije nego što biste očekivali. Život će vam pružiti osjećaj slobode i otvorenih vrata, iako ćete možda biti tužni i usamljeni.

Povratak na Net.hr