banner

Pravila ponašanja kod uredskih romansi

Uz užurbani način života, ponekad je uistinu teško pronaći nekoga. Zato žene nerijetko i u kolegama s posla traže tragove ‘onog pravog’.

Ali, imajući na umu da uredske romanse vrlo lako mogu završiti ostavljajući za sobom komplikacije velikih razmjera, prije nego se u nju upustite, razmislite o sljedećim pravilima prema preporuci portala GalTime.com.

Pet pravila uredske romanse

1. Provjerite pravila firme
Ako politika vaše frime zabranjuje veze unutar ureda, zapitajte se da li je ljubovanje s kolegom vrijedno gubitka posla. Ako vam je karijera važnija od ljubavnog života, vjerojatno nije vrijedno rizika i tjeskobe koja će u tom slučaju pratiti vašu vezu.

2. Darove i znakove pažnje ostavite za vrijeme nakon posla

Ne šaljite cvijeće ili čokolade partnerici iz ureda. Javnih iskazivanja ljubavi apsolutno ne treba biti na poslu.

3. Poslovni i društveni život držite odvojeno
Ako započnete vezu s kolegom, odmah na početku postavite granice. Nemojte dozvoliti da vaš ljubavni život utječe na sposobnost obavljanja posla. Ne zaboravite da niste umiješani samo vi i vaš partner, nego i cijeli ured.

4. Ne ulazite u vezu sa šefom
Apsolutna je preporuka da se ne upuštate u vezu sa šefom ili starijim članom kompanije. To će sasvim sigurno izazvati tenzije između vas i vaših suradnika.

5.Izbjegavajte svađe ispred kolega
Pod svaku cijenu pokušajte izbjeći sukobe. Ako se svađate na poslu, ne samo da ćete otežati rad za vas dvoje, nego i za cijelom uredu.

Povratak na Net.hr