Dovoljna je samo jedna osobina da vam otkrije puno o njemu

Evo još jednog znaka koji će vam pomoći da shvatite jeste li pronašli svog idealnog partnera! Tako barem tvrde znanstvenici koju su otkrili da su osobe koje se lako posrame pouzdanije, ljubaznije i sklonije monogamiji.

Tim znanstvenika s kalifornijskog Sveučilišta Berkeley došli su do saznanja da su osobe koje se lako posrame idealni partneri jer su takve osobe pouzdanije, ljubaznije i što je nekima još važnije – sklonije monogamiji.

U istraživanju je sudjelovalo 60 studenata sa sveučilišta i tom su prilikom prepričavali neugodne situacije u kojima su bili posramljeni, kao one u kojima su vidjeli prolaznicu te pomislili da je debela, a ona je bila trudna.

Nakon toga su sudjelovali u igri kojom je procijenjena njihova mjera nesebičnosti.

Na osnovu sakupljenih podataka znanstvenici su zaključili kako su osobe koje su bile najviše posramljene neugodnom situacijom bile i nesebičnije.

No, riječ je samo o osobama s umjerenom razinom posramljenosti, a ne onima koji su previše sramežljivi ili anksiozni.

‘Umjerena razina posramljenosti znak je vrline. Naša studija je pokazala da je dobro kada je nekome neugodno i da to nije nešto protiv čega bi se trebalo boriti’, rekao je voditelj istraživanja Matthew Feinberg.

Ovi rezultati mogu dobro doći osobama koje traže pouzdane partnere, muškarce ili žene na koje se mogu osloniti bilo da je riječ o poslovnom ili ljubavnom odnosu’, nadodao je.

Povratak na Net.hr