Najpoznatiji citati o ljubavi koji zapravo uopće nemaju smisla

Istina je da svijet gledamo kroz ružičaste naočale kada smo zaljubljeni. Ljubav, bila ona uzvraćena ili nesretna, inspiracija je mnogim književnicima, estradnjacima… No, postoje i neke poznate izreke koje baš i ne drže vodu.

‘Tko se ne može nositi s mojim najgorim osobinama ne zaslužuje ni one najbolje’, Marilyn Monroe

Istina je da ako vas netko uistinu voli neće vas ostaviti zato što imate loš dan i živčani ste. Međutim, ne znači da je vaš partner loša osoba ukoliko vas je ostavio jer lažete, varate te u čestim naletima bijesa razbijate stvari po kući.

Voljeti znači ne imati potrebu za reći oprosti’, citat iz filma Ljubavna priča

Potpuno promašeno. U ljubavi riječ ‘oprosti’ bi trebala biti neprestano prisutna. Prava ljubav ostavlja po strani vlastiti ego i dovodi vas do toga da priznate svoje pogreške partneru pokazujući mu da ste ranjivi. Sigurno vam neće okrenuti leđa.

‘Ne možeš biti mudar i zaljubljen u isto vrijeme’, Bob Dylan

Gotovo svi pametni i mudri ljudi su bili zaljubljeni i iskreno voljeli barem jednom u životu. Osim toga, ako je ljubav prava, ona vas može učiniti najmudrijom osobom na planeti.

‘Jedina stvar koju nikada ne dobivamo dovoljno je ljubav. A jedina stvar koju nikada ne dajemo dovoljno je ljubav’, Henry Miller

Hm, ne bismo se složili da je to ‘jedino’. Moglo bi se na popis staviti još ponešto poput humanitarnih akcija, pomoći bolesnima i nemoćnima, nedostatak vremena za naše osobne omiljene aktivnosti…

Povratak na Net.hr