Dečko vam ima prijateljicu? Pa što?!

Vjerojatno ste u životu imali barem jednog partnera koji je umjesto najboljeg prijatelja imao najbolju prijateljicu. Možda vas je to smetalo i iritiralo, ali to ne mora nužno biti loše.

Naime, žene su bolje u komunikaciji i pokazuju više suosjećanja, pa im se muškarci lakše povjeravaju.

Međutim, kako se nositi s najboljom prijateljicom vašeg partnera? Kako možete biti sigurni da među njima nema nešto više od prijateljstva? Kako se uvjeriti da ona u stvari ne sabotira vašu vezu?

Savjetnica za veze Tracey Steinberg donosi nekoliko savjeta kojima možete riješiti nedoumice bez da narušite odnos i povjerenje sa svojim partnerom.

Upoznajte njegovu prijateljicu

Najbolje što možete učiniti je da upoznate njegovu prijateljicu i potrudite se da joj se svidite. Dajte joj do znanja da biste se katkad voljeli s njom naći na ručku ili kavi.

Vjerujte mu

Nemojte biti ljubomorni na nju samo zato što je žena. Vaši ispadi mogli bi narušiti njihovo prijateljstvo, ali i vašu vezu, osobito ako nema potrebe za sumnjom. Zapamtite, on je izabrao vas za svoju partnericu, a ne nju.

Imajte razumijevanja

Mnogo je muškaraca koji se radije povjeravaju ženi nego drugom muškarcu jer ih bolje mogu razumjeti. ‘Žene ne žive samo za romantične veze. One mnoge stvari bolje razumiju i lakše iskomuniciraju, pa ih zato muškarci biraju za prijateljice’ naglašava Steinberg.

Vjerujte svom instinktu

Nakon što ste pokušali prethodno navedeno, a njihov odnos vas i dalje kopka i instinkt vam govori drugačije, poslušajte ga. Ukoliko po prirodi niste ljubomorni, a njihov odnos vas i dalje muči, onda ga dodatno istražite. Vaš partner izbjegava da se susrećete s njegovom prijateljicom? Kada ste svi zajedno koketira s njom? Osjećate da vam se zbog nje ne predaje potpuno u emotivnom odnosu? Ako su odgovori na ova pitanja potvrdni onda imate razloga za sumnju.

Pitajte i nju sve što vas zanima

Nemojte pretpostavljati, već je radije pitajte što vas muči. Budite precizni. Neka vam odgovori je li ikada imala romansu s vašim partnerom, je li sada u vezi i imali li kakvih skrivenih namjera. Dajte joj do znanja da to ne mislite tolerirati.

Razgovarajte i s partnerom o tome kakav je njihov odnos. Recite mu da ste isti razgovor već vodili s njegovom prijateljicom. Tako ćete saznati njegove prave namjere.

Povratak na Net.hr