Četiri stvari koje vaša draga govori samo drugim muškarcima

Vašoj djevojci vrlo vjerojatno niste jedini muškarac u životu. I premda su ti odnosi isključivo platonski, možda ipak imate razloga za brigu.

Zašto? Svom ocu, bratu ili drugim muškarcima govori stvari koje nije priznala vama. Možda bi njezine tajne povrijedile vaš ego, možda je stidljiva ili još niste došli do te razine povjerenja.

Evo što dijeli s drugim muškarcima u svom životu i imate li razloga za zabrinutost.

Ocu: Ima dvojbe oko vašeg posla

Bez obzira koliko biste vi htjeli biti njezin vitez u sjajnom oklopu, njezin tata će uvijek prvi ispunjavati tu ulogu. A on želi znati da je njegova djevojčica dobro zbrinuta, kaže psiholog Paul Hokemeyer. To znači da će je ispitati o vašoj karijeri, a ona će mu reći sve – od toga kako vam plaća nije jako visoka, do toga da nije sigurna čime se vi točno bavite.

Izbjegnite ispitivanje. Ako stvarno ima veliki problem pojmiti čime se vi točno bavite, ne biste ni bili zajedno. Osim ako ne počne bacati mamce o tome kako van nedostaje novca ili ‘sjajnim’ poslovima drugih ljudi, ne trebate joj spominjati ovu temu, preporučuje Hokemeyer.

Bratu: Privlače je drugi muškarci

Njezin brat je uvijek na njezinoj strani, pa vaša djevojka zna da mu može pričati o glumcu za kojim ‘pati’, zgodnom muškarcu kojega je vidjela u klubu ili bivšem dečku koji joj je sinoć poslao poruku.

Ljubomorni ste? Jako dobro znate da i vi gledate druge djevojke. I baš poput vas, njezine znatiželjne oči ne znače ništa više od toga. Osim ako ozbiljno ne sumnjate na nešto, ispitivati je o bezazlenoj privlačnosti prema drugim muškarcima vjerojatno će samo prouzrokovati svađu, upozorava Tammy Nelson, autor knjige The New Monogamy.

Dečku najbolje prijateljice: Ljuta je na vas

Putem usporedbi, dečko njezine najbolje prijateljice izložen je brojnim neizgovorenim zamjerkama na vaš račun. Pa kada, i ako, vidi kako dečko njezine prijateljice radi nešto što bi htjela da vi radite, iskoristit će to kao priliku da izrazi svoje frustracije. Ženama je uvijek lakše izraziti svoju ljutnju nekom drugom, kaže seksualna terapeutkinja Brandy Engler, autorica knjige The Men On My Couch. Uostalom, on joj se sigurno neće suprotstaviti, posebno ako je pohvaljen kao model dobrog ponašanja.

Dajte joj oduška. Prvo će reći da je sve ‘u redu’, ali ako se nešto stvarno pokaže kao problem, pitajte je opet i recite da želite znati kako se osjeća. Ono što je najvažnije, kada počne otvoreno govoriti, nemojte je ušutkati ili se braniti. Samo slušajte. Neka bude ljuta. Neka bude nerazumna. Ako shvati da vam može sve reći i da ćete je poslušati, manje će imati potrebu to govoriti drugima.

Kolegi s posla: Puno razmišlja o budućnosti

Osam sati dnevno je s tim tipom. Stalno se susreću, ručaju zajedno…U jednom trenutku, depresivni razgovori o poslu pretvore se u sanjarenja o novim mogućnostima, težnjama i onome kako bi izgledala idealna budućnost – i kako se vi uklapate u nju.

Pitajte je o tome kako je provela dan. Iako je u redu što niste zajedno po cijeli dan, trebate pokazati više interesa od samo uobičajenog: ‘Kako je bilo na poslu?’ Pitajte o najboljim i najgorim trenucima dana, je li imala neki veliki sastanak… Tako će znati da taj dio života može dijeliti s vama i da ćete imati strpljenja za njezine nesigurnosti, stres, nade. U suprotnom, mislit će da je samo kolega s posla može razumjeti.

Povratak na Net.hr