U ovome bi mogla biti tajna nagle potrebe da vas oralno češće zadovolji

Sudeći prema novom istraživanju, vaš bi vas dragi mogao početi češće zadovoljavati oralno ako se boji da ga varate.

Ako se bojite da bi vas partner mogao varati, biste li dali sve od sebe kako biste mu ugodili i učinili njegovu prevaru manje vjerojatnom? Ponekad, sumnje i ljubomora izvuku najbolje iz nas, pa reguliramo situaciju u nadi da ćemo limitirati mogućnost da budemo povrijeđeni. A ponekad to utječe i na naš seksualni život.

U novoj studiji objavljenoj u Personality and Individual Differences, muškarci u heteroseksualnim vezama zainteresiraniji su za pružanje oralnog seksa partnericama kada vjeruju da bi im partnerica mogla biti nevjerna.

I što to znači za ljude u vezama? Potencijalno varanje, pa čak i samo sumnjanje, može negativno utjecati na vezu. Kada osoba vjeruje da joj potajno nanosite bol, to može smanjiti intimnost i otežati osjećaj zadovoljstva i ugodne seksualnosti. Ako se bojite da netko drugi spava s vašim partnerom, to može dovesti i do straha od spolno prenosivih bolesti, nedostatka povezanosti, čak i gađenja. Osjećati se izdano je grozan osjećaj, posebno ako vas izda osoba koju volite i do koje vam je stalo.

Naravno, ako vaš dragi postane aktivniji na tom području ne znači da biste ga trebali početi stalno uvjeravati u vašu vjernost. Možda je samo naučio neke nove trikove koje vam želi pokazati ili je uvijek bio takav, samo to prije niste primjećivali. U svakom slučaju, važno je biti osjetljiv u slučaju njegovih nesigurnosti (posebno ako ih iskazuje na seksualan način). Sasvim je druga priča ako zbog tih nesigurnosti postane optužujuće raspoložen ili okrutan.

Pobrinite se da ste oboje jasni i iskreni o vašoj odanosti, kao i o načinu na koji shvaćate obvezu jedno prema drugome. Kada su sve karte otvorene, puno je manje prostora da osjećate strah od potencijalne nevjere onog drugog.

Povratak na Net.hr