Sadi, suši, motaj, puši

BAREM TAKO ONI TVRDE: 9 razloga zašto ne biste trebali biti u vezi s nekim tko je ‘napušen’

‘Roditelji protiv trave’ je američka organizacija, koja se iznimno protivi konzumiranju marihuane. Ovo je njihovih 10 razloga zašto nije dobro biti u vezi s nekim tko se napušava.

Financijski su nestabilni

Možda vam izgleda kao da njihov stil života ne remeti vašu vezu, sve dok to ne počne utjecati na vaše financije. Kad ste u vezi s nekim tko puno vremena i novca troši na marihuanu, bitćete odgovorni za skupljanje ostataka, piše The Lad Bible.

Ovisnost je prioritet

Unatoč tvrdnjama mnogih kako marihuana ne izaziva ovisnost, ovisnost o njoj postoji. Prema jednoj studiji, više od 1,5 milijuna Amerikanaca koji imaju manje od 26 godina, su ovisni o marihuani. Ne možete predvidjeti hoće li osoba s kojom ste u vezi postati ovisnik ili ovisnica.

Natjecanje s drogom

Veza će se raspasti kad on ili ona pokaže veću zainteresiranost prema supstanci nego prema osobi s kojom je u vezi.

KANABIS PO SPOLOVIMA: Marihuana na muškarce po jednom pitanju djeluje znatno jače nego na žene

Osjećaj krivice

Može vam se poljuljati samopouzdanje kad osjetite da imate obavezu prihvatiti njegovu ili njezinu ovisnost i životni stil, unatoč vlastitom neslaganju.

Plodnost i roditeljstvo

Pušenje marihuane je povezano sa smanjenim brojem spermatozoida i šansama za plodnost, što može otežati šanse za dobijanjem potomstva. Čak i ako se plodnost ne dovodi u pitanje, želite li svoju djecu izložiti supstancama koje utječu na svijest.

marihuana, joint

Manjak energije

Na odnosima se treba raditi, a kada ste prijatelj ili u vezi s ovisnikom, taj odnos se prestaje razvijati kada se njegova ili njezina motivacija smanji zbog te navike. Vaša djevojka ili dečko će se manje truditi i imati manje želje da vas postavi kao prioritet.

Recite zbogom malim zadovoljstvima

Ako izlazite s ‘učestalim’ korisnikom, on ili ona će rijetko biti zadovoljni sitnim užicima u životu, osim kad su ‘napušeni’.

Strah od nepoznatog

Možda najstrašniji dio ljubavne veze s korsnikom marihuane je strah od onoga što vas čeka. Samo zato što izlazite s nekim čije vam navike djeluju bezazleno, ne možete znati hoće li se to s vremenom pretvoriti u ovisnost, mentalnu bolest, depresiju…

NIJE ZA MALOLJETNIKE! Ukoliko u ranijoj dobi počnete s konzumiranjem marihuane imat ćete niži IQ

Promjena raspoloženja

Svaka veza ima uspone i padove. Ali, s ‘napušenima’, usponi će biti ‘haj’, a padovi ekstremno niski. Kao i s bilo kojom drogom, postoje simptomi koji idu uz marihuanu, kao, iritiranost, agresija, bijes i ponekad depresija.

Povratak na Net.hr