OŽIVLJAVAJU STRASTI

4 TEHNIKE ZA BOLJI SEKS U BRAKU: Stručnjakinja potpuno otvoreno savjetuje što oboje trebate savladati za pravi trijumf u krevetu

Svi koji su u dugim vezama znaju koliko je teško održati iskru strasti nakon nekog vremena. Nedavno istraživanje pokazalo je da su žene te koje prije izgube interes za seks, i to nakon samo godinu dana.

Britanska autorica Isabel Losada, koja se za potrebe jednog istraživanja skinula gola u ženskoj trgovini, otkriva četiri tehnike kojima parovi u dugim vezama mogu osvježiti svoj seksualni život.

Naučite reći ‘da’, ‘ne’ i ‘pričekaj’

“Većina muškaraca želi naučiti kako zadovoljiti partnericu, ali žene su loše učiteljice, a oni ne mogu čitati naše misli”, kaže. Dodaje kako se parovi ne mogu međusobno željeti ako si ne zadovoljavaju potrebe na pravilan način.

Žene bi se trebale usuditi reći ‘ne’ kada nisu raspoložene za seks. Kada, pak, žele seks, trebaju to vrlo entuzijastično istaknuti. Vođenje ljubavi bit će toliko bolje ako oba partnera uživaju i zaista to žele.

Važno je znati i usporiti. Muškarci često žure kada se uzbude, tako da ključna riječ ‘pričekaj’ može učiniti čuda u takvoj situaciji. Losada kaže da je užitak puno veći kada se čin seksa uspori.

Naučite čemu služi klitoris

Sve su žene različite. Što godi jednoj, ne mora nužno biti pravilo za sve. Zato je važno da žena kaže svom partneru što točno treba činiti s tim dijelom tijela, koji je prepun živčanih završetaka.

“Navlažite prst slinom ili lubrikantom i nemojte pritiskati klitoris ništa više nego što biste stiskali vlastiti očni kapak. Činite to kažiprstom svoje nedominantne ruke. Najosjetljiviji je predio s gornje desne strane klitorisa”, objašnjava Losada.

Žene zapravo imaju vrlo jednostavne zahtjeve kad je seks u pitanju, evo o kojih osam se radi

Prestanite glumiti zadovoljstvo

Mnoge žene glume orgazam. Stručnjakinja ističe kako na taj način ne činite uslugu ni sebi ni partneru ni vašoj vezi. Čak i kada ne glume, sklone su pretjerivati s uzdasima užitka. To, napominje, može biti fatalna pogreška jer muškarac nikad neće znati što vam zaista godi.

Postavljajte si izazove

Losada savjetuje da činite sve što je u vašoj moći kako bi vaš seksualni život bio što raznolikiji i kako ne biste upali u zamku ponavljanja istih stvari svaki put. Za primjer je uzela situaciju iz vlastita iskustva kada je tražila od partnera da ne ejakulira 30 dana.

“Vođenje ljubavi u tom razdoblju bilo je najprisnije dotad i bili smo povezaniji nego ikad prije”, otkriva. Takve vježbe, kaže, ne treba stalno ponavljati i u tome je smisao – da s vremena na vrijeme začine vaš ljubavni život, piše Daily Mail.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr