Play ponuda

Guza definitivno uživa u svojih pet minuta slave

Image
Foto: regretfulmorning.com

Nicki Minaj postoji, hlače za jogu su popularne, a žene diljem svijeta izvode vježbe za guzu kako bi oblikovale svoje stražnjice. No muška opsesija tim dijelom tijela nije ništa novo.

23.1.2015.
11:32
regretfulmorning.com
Play ponuda

Muška ljubav prema ženskim guzama je primalna, tvrdi profesor psihologije sa Sveučilišta u Teksasu, David Buss. On napominje da muškarce privlače stražnjice iz istog razloga zašto vole grudi, bokove i tanak struk - zato jer oni ukazuju na plodnost, i to vuče korijene iz duboke prošlosti.

Muškarci su evoluirali tražeći žene s kojima se mogu razmnožavati, kaže Buss. A ako žena ima poveću guzu, to signalizira njegovom primitivnom dijelu mozga da vjerojatno ima dovoljno masnog tkiva da može ostati trudna, dodaje Buss.

A ako je njezina guza okrugla i uzdignuta, to znači i da je vjerojato mlada, što je u vrijeme dok smo živjeli u špiljama značilo da je dobra kandidatkinja da bi mogla zanijeti sa špiljskim bebama.

Postoji i drugi faktor

"To je tabu", kaže Eric Garrison, stručnjak za seks i autor knjige Mastering multiple position sex.

"Nije nam dozvoljeno ići tamo. A kad pričamo o seksu, postoji nešto životinjsko i prljavo o tome da se uspnemo na ženu odozada", kaže.

Geografija i kultura mogu pokazati koliko su muškarci zaljubljeni u guze.

Primjerice, 59 posto Argentinaca preferira guze nad grudima, dok ih Britanci baš i ne primjećuju.

No gdjegod živjeli, hvalospjevi guzama ne jenjavaju. Pop kultura ih slavi i uzdiže na pijedestal, zahvaljujući zvijezdama poput Jennifer Lopez i Kim Kardashian.

Žene same mrdaju guzama kako bi privukle pozornost, a čak i analni seks postaje nešto o čemu se otvoreno raspravlja. Naravno, to ne znači da trebate mijenjati svoj izgled ili seksualne preferencije, no bar ćete znati zašto on provodi toliko vremena proučavajući vašu pozadinu.

Play ponuda
Play ponuda