Veličanstven povratak seksa u vašu vezu

Ako ste u braku ili dugoj vezi, seksualni život vam je upao u rutinu i sve ga je manje znajte da, uz to što niste jedini s tim problemom, postoji rješenje! Jednostavno i brzo.

11.7.2014.
14:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U zapadnim zemljama, gdje se većinom rade ovakva istraživanja, ljudi u braku i dugotrajnim vezama sve manje prekticiraju seksualne odnose. Razlozi zašto se parovi dosađuju u krevetu su mnogobrojni: od nerealističnih očekivanja do stresnog načina života, sve uzima svoj danak među plahtama parova. Samo upitajte prosječnog neispavanog roditelja što bi najradije radio u krevetu i odgovorit će vam (gotovo sigurno): spavao!

Nema sumnje da sjajni seks nije nešto što možemo dobiti olako, bez uloženog truda. Parovi koji i nakon 10, 20 ili 40 godina provedenih zajedno i dalje uživaju u sjajnom seksu nisu sretnici, nego se itekako trude. A ovo se neki od savjeta kojih se i oni pridržavaju svih ovih godina:

1. Prestanite vjerovati da je normalno da nakon više godina braka ili veze seks postaje nezanimljiv. Istina, želja će opasti što ste dulje skupa, ali ne možete samo odmahnuti rukom i 'pomiriti' se sa sudbinom, nego željeti više i bolje.

2. Vaša veza i seksualni život su strogo povezani. Većina parova podcjenjuje učinak kojeg njihov seksualni život ima na vezu i obrnuto. Potrudite se u spavaćoj sobi i vaša veza će se poboljšati, no isto tako ako se budite više trudili izvan spavaće sobe imat ćete bolji seks u njoj.

3. Budite impulzivni. Na početku veze postoji jaka čežnja za fizičkim dodirom i seksom. S vremenom se želja iz rasplamsane vatre pretvori u plamičak, a tajna je u u tome da čim to primjetite počnete raditi na tome da se ne ugasi do kraja. Što dulje budete čekali to ćete se teže pokrenuti i napraviti prvi korak.

4. Posjetite svojeg liječnika kako bi napravili sistematski pregled i provjerili da ne postoji kakvo zdravstveno stanje koje ometa vaš libido.

5. Vodite seksualni dnevnik. Zapisujte svoje erotske maštarije i što ih je potaklo. Vratite se na početak svoje veze i prisjetite što ste tad činili i što vas je uzbuđivalo. Oboje navedite pet stvari (svaku na jedan papirić) koje ste radili prije i koje vam nedostaju, stavite sve prijedloge u staklenku i svaki tjedan izvlačite po jednu koju zatim morate napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

6. Zajedno unesite seksualnu igračku u krevet... po mogućnosti neka to bude dobar vibrator. Muškarci su uvijek motivirani za seks jer je njima lakše postići orgazam. No većina žena lakše svršava uz pomoć vibratora, pa je vrlo poticajno ako ga imaju kao ispomoć na čekanju, čisto za slučaj da sve ostalo propadne.

7. Bacite se češće na seks, čak i kad vam se uopće ne da započeti. Kad se ušuškate i zajedno gledate serije, predigra vam je posljednja na pameti, znamo. Ali ako se pokrenete, vrlo vjerojatno ćete otkriti da će sa stimulacijom doći i želja za još. Redoviti spolni odnosi povećavaju proizvodnju testosterona u tijelu, koji pak utječe na to da se povećava i vaša želja za seksom.

8. Razgovarajte o seksu. Dogovorite se da ćete otvoreno i iskreno razgovarati o svojim potrebama i željama i dogovorite se da nikad nećete suditi ništa što vaš partner predloži.

9. Koristite erotiku: pogledajte seksi film, pročitajte erotsku knjigu ili zajedno prolistajte časopis za odrasle . Fokusiranje na seks naime održava i libido živahnim.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali