SPAS ZA VAS: / Želite li da vam seks duže traje onda obavezno primjenjujte ove poze

26.11.2016.
8:00
Screenshot

U istraživanju je sudjelovalo 14.000 muškaraca i žena koji su podijelili svoja seksualna iskustva sa znanstvenicima, piše PR Newswire.

Ispostavilo se kako postoje određene poze koje vode do bržeg postizanja orgazma i za žene (što općenito nije nikakav problem jer se uživanje u seksu može nastaviti i nakon što je žena doživjela orgazam) i za muškarce (što može biti problem, jer je općepoznato da kad muškarac doživi orgazam nema više seksa barem narednih četrdesetak minuta).

Evo što kažu rezultati istraživanja

Prema statistikama, 55 posto ispitanika oba spola slaže se da poze u kojima je žena gore, garantiraju da će seks trajati duže, 30 posto ispitanika to tvrdi za misionasrku pozu, 25 posto njih u seksu duže uživa ako partneri leže na boku, tako da je muškarac iza žene, a 17 oposto njih to kaže za 'doggy style'.

Iako je jasno da je pobjednička' poza ona u kojoj je žena gore, a 'gubitnička' 'doggy style', autori studije kažu kako nisu iznenađeni rezultatima. Osim toga, postotci su ovakvi jer je ispitanicima nuđena mogućnost da izaberu i više od jedne poze u kojima seks traje toliko da ne spada u kategoriju 'na brzaka'.

Autor istraživanja, seksolog dr. Ian Kerner, kaže da ga rezultati nisu iznenadili.

Naime, njegovi klijenti koji pate od preuranjene ejakulacije preferiraju poze u kojima je žena gore jer njihova partnerica na taj način dobiva maksimalnu stimulaciju klitorisa (jer sama može izabrati najbolji kut tako da stimulira klitoris), pri čemu je moguće to izvesti i bez intenzivne duboke penetracije (koja bi izazvala njegov orgazam i ejakulaciju), a čak i ako dođe do ejakulacije, žena ima još vremena na raspolaganju da dođe do orgazma jer erekcija ne nestaje istog trenutka nakon ejakulacije.

Pomaže i bundeva

Osim toga, korijen penisa je poslednji koji se 'opusti', tako da u ovoj pozi žena ima još šanse da doživi orgazam čak i ako njezin partner svrši ranije.

'Doggy style', s druge strane je 'tempirana bomba' jer je penetracija obično vrlo duboka, a u ovoj pozi je i trenje vrlo intenzivno, što sve zajedno povećava šanse da brže dođe do ejakulacije.

I dok vam promjena poze može pomoći da odložite orgazam i duže uživate u seksu, to nije jedini način. "Seks je kompleksna pojava", kaže dr Kristen Mark, koja je također sudjelovala u istraživanju, dodajući da muškarcima može biti od koristi i ostavljanje cigareta, ali i recimo uvođenje bundeve u prehranu na tjednoj bazi. Obje stvari, naime, dobre su za potenciju.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali