Nema dvojbe da će vas zbog ovih stvari partner ostaviti

Danas nije jednostavno biti u vezi. Toliko stvari se može obrušiti na vas, od profesionalnog života preko drugih osobnih obveza, očekivanja i zahtijeva.

8.11.2014.
9:01

Sumnjičavost ili nedostatak povjerenja

Ako ste nesigurni u vezi svojeg partnera i cijelo vrijeme pratite svaki njegov korak, prestanite. Sumnja da vas partner možda vara može biti uzrokovana brojnim drugim problemima, kao što su problem s povjerenjem ili laganje, što može dovesti do skrivanja stvari jedno pred drugime.

Mora biti po mojem

Ne možete biti tvrdoglavi i ne može uvijek sve biti po vašem. Cijela poanta veze jest da oboje sretno koegzistirate. Ne možete očekivati da jedna osoba u vezi stalno popušta, jer kad mu dođe voda do grla i prestane to činiti, vaša veza će biti na rubu.

Ne dajete si prostora

Stalni pozivi, poruke ili čak nasumično pojavljivanje na partnerovom radnom mjestu mogu biti prilično iritantni. I opet, sve to možda kreće iz problema s povjerenjem. Ne biste se stalno trebali opravdavati gdje idete i što činite, kao ni vaš partner.

Laganje

Ako ne možete biti iskreni, radije prekinite vezu. Laganje će vas jednom prigodom uvaliti u velike probleme, vjerujte. Ako partneru ne možete reći što osjećate ili gdje ste, u vezi ste bez budućnosti.

Nedostatak vremena za seks

Vjerovali ili ne, ako niti jedno od vas ne može naći vremena za malo strastvenog valjanja po krvetu, možda ste počeli gubiti zanimanje jedno za drugo. Ili ako nije dobro kao prije, znajte da definitivno nešto ne valja. No zapamtite da na ovom problemu možete raditi. Provodite vrijeme zajedno i podijelite što volite u krevetu.

Pretjerani ste radoholičari

Ako ste previše usredotočeni na svoj život i karijeru, možda je najbolje da se razdvojite. Iako ne morate prekrižiti svoj poslovni ili obiteljski dio života zbog partnera, ipak morate naći vremena i za njega. Sve je stvar ravnoteže.

Uzimate jedno drugo zdravo za gotovo

Istina je da vrijeme sve mijenja, ali nadamo se da ne prema lošijem. Bit svakog odnosa je da cijenite međusobne stavove, odluke i osobnost. Ako ćete se derati jedno na drugo u javnosti, pred prijateljima, ili se ismijavati, znajte da niste u zdravoj vezi.

Imate nerealistična očekivanja

Kako vrijeme prolazi, može se dogoditi da oboje počnete očekivati previše toga jedno od drugoga - bilo da je riječ o zajedničkom vremenu ili žrtvovanju. A ako to nije ispunjeno, možete se osjećati kao da vas je partner ostavio na cjedilu. Umjesto toga radije dočekajte svaki dan kako dođe, te ako budete imali osjećaj da se stvari ne razvijaju u smjeru u kojem biste željeli, razgovarajte o tome kao odrasle osobe.

Nedostatak kompatibilnosti

Iako možda osjećate ludu privlačnost i strast pršti na sve strane, ako niste kompatibilni nećete daleko dogurati. Morate razumjeti humor jedno od drugoga, određene izbore i zanimacije, kako biste više uživali u vezi. Morate se prihvatiti baš takvima kakvi jeste i ne pokušavati mijenjati jedno drugo.

Previše planirate

Ne možete ubrzati stvari niti planirati budućnost na samom početku veze. Planiranje imena vaše djece, boja zavjesa u zajedničkom domu ili detalja vjenčanja, nakon dva mjeseca veze, neće vas nikamo odvesti. Samo možete prestrašiti partnera. Stoga radije živite u sadašnjosti i gradite što jaču vezu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali