TO SE, KAO, NE RAČUNA / Nema seksa prije braka, ali 'namakanje' može?! Vjernici tvrde da nakon ovoga ostaju nevini: 'Kad penis uđe, onda...'

Mormoni koriste i neke druge seksualne metode kojima tehnički ne krše pravila Crkve

21.10.2021.
19:49
Shutterstock

Korisnici TikToka nedavno su doznali za tzv. "namakanje", odnosno čin popularan među mormonima u kojem muškarac umeće penis u vaginu i onda samo pusti da se "namače", bez pomicanja zdjelice, prenosi BuzzFeed.

Ovom metodom služe se pristaše mormonizma kako bi, prema definiciji njihove crkve, izbjegli seks prije braka. Naime, vjernike se uči "zakonu čistoće", koji nalaže da su "spolni odnosi rezervirani samo za muškarce i žene u zakonitom braku".

Seks se uspoređuje s ubojstvom

"Ako stavite penis, a zatim se ne krećete, to se ne računa kao seks", objasnila je bivša mormonka Lexi McDonald na TikToku. U svom viralnom videu otkrila je da su mormonska učenja o seksu i seksualnosti bila veliki dio njezine odluke da napusti crkvu.

"Mormoni su u prošlosti učili da je seksualni grijeh nešto što se može usporediti s ubojstvom. Dakle, crkva je puna tinejdžera i mladih osoba punih srama i krivnje zbog bilo kakvih seksualnih misli. Zapravo, od samog početka crkve mlade se uči da je seksualna čistoća iznimno važna", izjavila je McDonald za BuzzFeed.

Napustila je mormonsku crkvu kada je imala 25 godina, ali ne prije nego što je sa suprugom isprobala tzv. "namakanje" prije braka.

"Nismo toliko glupi da vjerujemo da 'namakanje' nije seks", rekla je i dodala da vjeruje da je puno crkvenih učenja o seksu i seksualnosti zaista štetno za samopouzdanje vjernika.

"Crkva je naštetila brojnim ljudima svojim načinom na koji govori o seksu. Govorim o tome na društvenim mrežama i još uvijek imam problem s pričanjem o nekim stvarima. Primjerice, izgovaranje riječi 'masturbacija' mi je teško jer je toliko ukorijenjeno u meni da se radi o nečemu lošem", dodala je Lexi.

Zaobilaženje strogih pravila

Iako "namakanje" nije izraz koji se naširoko koristi, čak i unutar mormonske zajednice, mormoni koriste i neke druge seksualne metode kojima tehnički ne krše pravila vjere.

"U mojoj srednjoj školi bilo je toliko tinejdžera koji su pokušali pronaći načine da zaobiđu penetrativni seks. Uvijek sam mislila da je 'namakanje' šala, no ispada da sam jako pogriješila", rekla je bivša mormonka Carah Burrell.

Naime, čula je nekoliko priča o vršnjakinjama koji su prakticirale analni seks, pod izgovorom da im je vaginalno djevičanstvo netaknuto.

Profesor Patrick Mason, predstojnik katedre za mormonsku povijest na Sveučilištu Utah, tvrdi da mnogi vjerski vođe shvaćaju da moraju promijeniti način na koji poučavaju mlade mormone o seksu.

"Crkva uči mlade da je seksualnost lijepa, ali da se treba ostvarivati samo ​​u granicama braka jer ne žele da se to pretvori u požudu ili objektivizaciju. Dakle, seksualna privlačnost je u redu, ali te misli moraju biti disciplinirane", zaključio je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali