MALO ČUDO

BIT ĆETE NAM ZAHVALNI: 10 pregenijalnih načina za upotrebu običnog štapića za uši

Sto puta ste, vjerojatno, čuli kako korištenje štapića za uši može biti opasno ako vam slučajno sklizne preduboko u uho. Stoga ga se preporučuje koristiti tek za čišćenje uške. No, znate li za što ga još može iskoristiti’ Obratite pažnju…

1. Čišćenje tipkovnice

Ako ste ikada okrenuli tipkovnicu naopako onda znate kakvo se sve zla skrivaju unutra. Kako biste to spriječili prostor između tipki redovno prođite štapićem za uši. Njegov vrh je dovoljno kompaktan, a pamuk će bez problema uhvatiti nečistoću.

2. Higijena bebača

Bebice vrlo često vole zgrčiti stopala i prstiće na nogama pa se među njima uhvati dosta prljavštine. Za najjednostavnije i najbezbolnije čišćenje, uzmite štapić za uši.

3. Povećajte volumen trepavica

Ako želite veće i voluminoznije trepavice na njih nanesite malo pudera u prahu pomoću štapića za uši. Potom nanesite maskaru koja će se uhvatiti za prah na vašim trepavicama i učiniti ih gušćima.

4. Uh, ti prištići

Ako primijetite da vam izlazi prištić, najbolje je ne dirati ga rukama na kojima ionako nosimo puno bakterija i prljavština. Uzmite čisti štapić za uši, umočite ga u ulje čajevca i lagano utapkajte na kritično područje.

5. Popravite šminku

Svaka žena koja se redovno šminka zna koristi čarobnog štapića za uši. Kad zeznete s nanošenjem nekog make-up proizvoda, ne morate sve brisati i nanositi ponovno. Samo umočite štapić za uši u malo tekućeg odstranjivača šminke i izbrišite što nije bilo dobro.

6. Održavanje piercinga

Svježi piercing treba maziti i paziti dok rana ne zacijeli kako bi se izbjegle infekcije. To je najlakše napraviti ako umočite štapić za uši u fiziološku otopinu i blago prebrišete novi piercing.

7. Očistite slušalice

S obzirom da slušalice vjerojatno koristite svakodnevno, lako je za očekivati da su prljave. No, koliko su zapravo prljave nećete znati dok ih ne očistite štapićem za uši.

8. Nanesite umjetne trepavice

Svaka žena je bar jednom muku mučila s nanošenjem umjetnih trepavica. Ili stavimo previše ili premalo ljepila pa rezultat ispadne katastrofalan. Da bi si pomogle nanesite ljepilo prvo na štapić za ušila potom na umjetne trepavice. Tako ćete nanijeti pravu količinu ljepila.

9. Održavajte čistoću WC-a

Neka mjesta u kući su toliko mala da ih je lako previdjeti prilikom čišćenja. Jedno od takvih su i vijci na WC daski na koje dospije jako puno bakterija i ostataka fekalija i urina prilikom puštanja vode. Stoga umočite štapić za uši u dezinfekcijsko sredstvo i očistite ih.

10. Kristalno čiste naočale

Vrh štapića za uši je savršene veličine za čišćenje i najosjetljivijih stakala naočala, ali i za vijke u okvirima.

Povratak na Net.hr