ZAUVIJEK U BORBI

A SVE ZBOG JEDNE ŽENE: Vidjeli su rogove losa kako vire iz leda, krenuli otkopavati i ostali u šoku

Par aljaških losova u borbi su ukliještili rogove, i zaglavili se. Ostali su zaglavljeni, zajedno se smrzli, a njihova tijela ostala pod 20 centimetara leda.

Profesor kemije, fizike i biologije Brad Webster šetao je s prijateljem aljaškom pokrajinom Unalakleet kada je uočio rogove kako vire iz leda. Uskoro, uočili su i drugi par rogova i shvatili su kako su ipsod leda čitava tijela losova, prenosi Daily Mail.

Dvoje mužjaka losa ležali su na boku i po svemu sudeći zaglavili tijekom borbe.


‘Bolje nego da su zaglavili u šumi’

“Obojica smo bili zadivljeni. Čuo sam da se tako nešto zna dogoditi ali nikada nisam vidio ništa slično” kaže Webster.

Losovi su vjerojatno zakačili rogove tijekom borbe i nisu ih mogli razdvojiti. Zajedno su pali u vodu, utopili i smrznuli, pretpostavlja biolog Kris Hundertmark, specijalist za divlje životinje.

Mužjaci losova koriste svoje rogove kako bi se natjecali za ženke tijekom jeseni. Sezona parenja je na vrhuncu krajem rujna i početkom listopada. “Ovi frajeri su imali nesreću i upali su u vodu. No možda je to i bolje nego da su se zaglavili negdje u šumi i da mučno i dugo ugibaju od gladi” smatra specijalist.

No Webster ima drugačije mišljenje. Čini se kako je jednom losu probijena lubanja, što bi značilo da je uginuo tijekom borbe i ona za sobom povukao i drugog.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr