Trenutno imamo 64 ispovijesti u kategoriji Obitelj & djeca

Dao sam prijatelju novac da plati sinu izlet i ne želim ništa natrag

Korisnik: Mario Vrijeme: 10:55 08.08.2016 Komentara

Kako kažu prijatelji se obično posvađaju oko žene i novaca. Evo ja još uvijek imam najboljeg prijatelja, a nismo se posvađali ni oko novaca ni oko žena. Na svu sreću nam se nije svidjela ista djevojka, ali novac smo si posuđivali. Zapravo ja sam posudio njemu. Inače znamo se cijeli život. U tom trenutku kad sam mu posudio novac nisam uopće razmišljao dali će mi vratiti ili ne.

Nedavno mu je trebao novac da sinu plati putovanje. U osnovnoj školi mu je sin i imali su organizirano zajedničko putovanje koje on nikako nije mogao platiti. Njegova žena i on rade po cijele dane za stvarno malu plaću. To su toliko male plaće da si zaista ne mogu ništa više priuštiti. Samo osnovno, hranu odjeću i režije. Prestrašno u kakvim teškim uvijetima žive. I roditelji im pomažu, ali ne toliko koliko bi i mogli. Nisu im siromašni roditelji, ali očito su neke nesuglasice iz prošlosti zbog kojih je to tako i zbog kojih oni ne mole za pomoć. I ja nikad zaista nisam ulazio sa njim u te rasprave, makar se znamo cijeli život. To je jednostavno tema u koju ne ulazim. Jesam prijatelj, ali nisam član familije. I da se razumijemo nije me on te novce ni u jednom trenutku tražio, samo je rekao da želi sinu priuštiti to putovanje, a nikako ga ne može platiti. Iskreno suze su mi krenule kad sam otišao od njega taj dan. Nisam mogao doći sebi. I znao sam da mu tu moram pomoći. Dok sam se vozio prema doma, na pola puta sam se okrenuo i vratio kod njega i rekao platit ću mu cijeli put i đeparac. Sve. Nije naravno htio. Prepirali smo se pola sata oko toga i napokon je popustio. Nisam ga mogao gledati koliko pati radi toga što sinu ne može priuštiti putovanje. Otišao sam na bankomt i dignuo novce. Nije to bio mali iznos, ali mogao sam si u tom trenutku to priuštiti. I ne znam koliko puta mi se zahvaljivao, ali rekao sam mu to je moj dar. Makar on još uvijek inzistira da mi vrati kad će moći, ali ja zaista na to ne računam niti ne želim. To je bio moj dar. I rekao sam rađe ću za to dati nego za neke svoje privatne gluposti. Usrećit ću oca, majku i najvažnije sina da ode sa prijateljima na taj izlet.

Ne tražim ovdje nikakve zasluge samo hoću napisati da ima zaista obitelji i ljudi koji dosta teško žive. I ljudima zaista treba pomoći, a pogotovo prijateljima koje znate cijeli život. I ne gledajte to radi neke koristi i bit ćete sigurno puno sretniji ako nekome pomognete. Ja sam pomogao tom malom dječaku da ode na izlet koji će sigurno pamtiti za cijeli život.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr