Trenutno imamo 28 ispovijesti u kategoriji Novac & posao

Profesor fizike dolazi pijan na nastavu i zlostavlja učenice

Korisnik: Lea17 Vrijeme: 21:38 03.07.2016 Komentara

Ok, moram ovo negdje napisati, jer je prevršilo svaku mjeru. Radi se o područnoj sredjoj školi na istoku Hrvatske u malom gradu, ali je na dosta dobrom glasu jer daje puno učenika laureata na državnim natjecanjima. Profesori su uglavnom jako dobri, prijateljski nastrojeni, dobri predavači pedagozi, ali imamo problema s profesorom fizike.

Čovjek ima 45 godina, prosjed, visok i mršav, konstantno rumenih obraza. Razred ne pamti kad se pojavio na nastavi trijezan. Sav smrdi po alkoholu i cijelo vrijeme lupeta gluposti umjesto da nam predaje lekcije. Uglavnom baca izrazito seksualizirane šale i konstrantno seksualno podbada učenice. Zvuči nevjerojatno, ali tijekom školske godine nije nijednom ispitao učenike, dao nam je samo jedan pismeni koji potom nije ocijenio jer ga je ‘negdje doma zaboravio.’ To traje već godinama i uvijek je ista priča. Ispita nas sve nabrzaka zadnjeg tjedna u školskoj godini kad ga moramo loviti po bircevima i peklinjati da nam zaključi ocijene. Svakog učenika ispituje nekim superteškim zadacima oko 30 minuta, onda upiše same dvojke ili trojke, dakle, lažira evidenciju ocjena tijekom polugodišta.

Kulminiralo je u svibnju ove godine, kad je uletio u učionicu pijan kao ćep (pošto je kasnio na nastavu više od pola sata) i napikirao se na jednu učenicu. Djevojka ima poveće grudi i vidno joj je neugodno zbog toga općenito, jer je dečki često podbadaju. No ono što je profesor učinio zgranulo je cijeli razred. Sjeo je na rub njezinog stola, prekrižio noge, ispalio: ‘Uh, daj mi da ja to bolje vidim’, nataknuo naočale i nagnuo se na manje od pola metra do njenih grudi. Cura je nosila taj dan poveći dekolte pa ga je to vjerojatno izazvalo. Tip je tako buljio u njene grudi, nagnut i izbuljenih očiju, punih pet minuta dok je u razredu vladao tajac. Nitko se ništa nije usudio reći, jer smo svi mislili da sanjamo. Djevojka je bila na rubu i skoro se rasplakala, ali nije se mogla pomaknuti.

No to nije njegov jedini seksualni istup, imao ih je još. Često učenicama daje do znanja da se već dugo nije seksao, komentira kako su obućene i priča što voli raditi u krevetu. Uvijek to upakira u komičan ton pa je teško dokazati da ‘zlostavlja’ određene učenice. Dečki se uglavnom smiju kad ima takve upadice, iako ga isto ne vole, jer nas baš ništa nije naučio.

Još je jedna godina do mature, neki od nas će vjerojatno željeti upisati PMF ili srodni fakultet, a znanje iz fizike nam je nula. Ne znamo kome da ga prijavimo, jer što je najgore, on je ujedno i ravnatelj u dotičnoj školi, a usputno je i funkcioner u gradskoj upravi i stranački dužnosnik lokalne političke stranke. Kolege znaju za njegovo problematično ponašanje, ali se također ne usude ništa poduzeti. Baš svi žmire na oba oka.

Nisam sigurna što da radimo i kako da se izvučemo iz pakla njegovog terora, ali morala sam to ovdje napisati, da konačno netko javno čuje. Svi šute, ništa se ne mijenja.

S poštovanjem,

Lea (17), gimnazijalka

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr