Ezerki & 7/8 u Lisinskom

Sjajan vokalno- instrumentalni sastav koji izvodi tradicionalnu makedonsku glazbu vraća se nakon dvije godine u Lisinski.

24. ožujka će u KD Lisinski veliki koncert koji će zasigurno nastaviti niz njihovih izuzetno uspješnih koncerata već održanih na istom mjestu, ali i onoga u zagrebačkoj Tvornici kulture koji je CD-i i DVD-u i zabilježen na njihovom sjajnom posljednjem diskografskom izdanju ‘Spektakl’ objavljenom pod etiketom Dallas Recordsa.

Fantastična atmosfera koju na koncertima priređuju njihovi odlični pjevači i instrumentalisti dolično dočarava duh ‘zemlje vječnog sunca’, Makedonije. ‘Najbolji hrvatski Makedonci’ svojim sugestivnim izvedbama, uigranošću te bogatim repertoarom čine svaki svoj nastup uživo proslavom dobre glazbe.

Tako na njihovim koncertima možete čuti skladbe koje u Zagrebu nisu često izvođene poput ‘Bitola’, ‘Zajdi, zajdi jasno sonce’, ‘Si zaljubiv edno mome’, ‘Eleno kerko’ i mnoge druge.
Tijekom godina na pozornici su im se pridruživali brojni sjajni gosti poput Radojke Šverko, Nine Badrić, Massima, Bodana Arsovskog (Leb i sol), Luke Nižetića, Kostadinke Velkovske i drugih.

Koncet u ožujku u Lisinskom bit će i koncertna promocija novog albuma Ezerki & 7/8 nazvanog ‘Mustra’ koji će biti objavljen u Dallas Recordsu u veljači, a na njemu će se naći i dueti sa Radom Šerbedžijom i Kaliopi, od kojih će album najaviti onaj s Radom, dirljiva stara makedonska pjesma ‘Libe Stano’.

Makedonska glazba koju Ezerki & 7/8 izvode uživo je uspjeli spoj tradicionalnih glazbenih podloga, bezgrešnih vokala, pomno biranih gostovanja te suptilnih suvremenih produkcijskih intervencija. Nije naodmet spomenuti da ih u njihovim nastojanjima da približe atraktivnu tradicijsku makedonsku glazbu široj publici i njihovoj angažiranoj izvedbi uspoređuju sa Buena Vista Social Clubom u svom kontekstu.

Saki njihov koncert poseban je doživljaj te se nerijetko na njihovim nastupima pusti suza, ali i diže na noge i pjeva zajedno s njima…

Ukratko, ne propustite koncert Ezerki & 7/8 u Lisinskom!

Povratak na Net.hr