FELICITY HUFFMAN

ZVIJEZDI ‘KUĆANICA’ PRIJETI ZATVOR ZBOG MITA ZA UPIS KĆERI NA KOLEDŽ: Mogla bi dobiti i do 20 godina

Huffman je uplatila 15.000 dolara lažnoj dobrotvornoj organizaciji kako bi omogućila namještanje rezultata na SAT testovima svoje kćeri

Holivudska glumica Felicity Huffman i 12 drugih imućnih roditelja priznat će krivnju za davanje mita za upis djece na koledž, prenosi CNN. Prema optužnici, Huffman, koju je proslavila uloga u seriji “Kućanice”, uplatila je 15.000 dolara, odnosno oko 98.000 kuna lažnoj dobrotvornoj organizaciji povezanoj s Rickom Singerom kako bi omogućila da se namjeste rezultati na SAT testovima svoje kćeri. Riječ je o testu sposobnosti koji se koristi kao prijemni ispit za upis na preddiplomske studije u Americi.

SKANDAL NA AMERIČKIM SVEUČILIŠTIMA: Roditelji davali mito za upis djece na prestižne fakultete, među njima i dvije holivudske glumice

Felicity HuffmanFoto: AFP

Prijeti joj i do 20 godina

Glumici prijeti i do 20 godina zatvora. No, s obzirom da je priznala krivnju, tužitelji će preporučiti što nižu zatvorsku kaznu, novčanu kaznu od 20.000 dolara, odnosno oko 132.000 kuna i 12 mjeseci uvjetne kazne. “U potpunosti prihvaćam svoju krivicu i s dubokim žaljenjem te sramom zbog onoga što sam učinila, prihvaćam punu odgovornost za svoje postupke”, rekla je Huffman u priopćenju.

“Stidim se boli koju sam prouzročila svojoj kćeri, obitelji, prijateljima, kolegama i obrazovnoj zajednici. Želim se ispričati svima njima, a posebno onim učenicima koji svaki dan naporno rade kako bi se upisali na sveučilišta i njihovim roditeljima koji uz ogromne žrtve daju iskrenu podršku svojoj djeci“, dodala je.

50 osoba optuženo

Glumica Lori Loughlin i njezin suprug Mossimo Giannulli još uvijek nisu odlučili priznati krivnju. Naime, optuženi su da su Singerovoj zakladi platili 500.000 dolara, odnosno oko 3.3 milijuna kuna kako bi ona njezine kćeri predstavila kao veslačice te ih uključila u tim na Sveučilištu Južne Kalifornije.

Huffman i Loughlin najpoznatije su među 50 roditelja optuženih da su pomoću mita djecu upisali na prestižne američke koledže.

 

Povratak na Net.hr