POSLALI SU SNAŽNE PORUKE

ZVIJEZDE PODRŽALE BIDENA NA INAUGURACIJSKOM KONCERTU: Tom Hanks, Springsteen, Katy Perry i mnogi drugi ‘slavili Ameriku’

Biden i njegova obitelj pred televizijskim su ekranom pratili program u svom novom domu u Washingtonu

Vatromet iznad Bijele kuće okrunio je u srijedu navečer noć socijalno distancirane glazbe u kojoj su američke zvijezde slavile stupanje na dužnost novog američkog predsjednika Joea Bidena u specijalnom televizijskom programu koji je zamijenio tradicionalne balove u glavnom američkom gradu zbog koronavirusa.

Prva imena glazbene industrije uložila su napore da održe napon u uglavnom virtualnom 90-minutnom programu nazvanom “Slavimo Ameriku”.

JILL BIDEN ZABLISTALA JE NA INAUGURACIJI: Svojim modnim odabirom poslala je posebnu poruku

Među nekoliko glazbenika koji su nastupili uživo bio je Bruce Springsteen, koji je u osami ispred spomenika Abrahamu Lincolnu u središtu Washingtona s gitarom u ruci, odjeven u traperice i crnu jaknu odsvirao “Land of Hope and Dreams” otvarajući posebni program koji je vodio glumac Tom Hanks također ispred Lincoln Memoriala.

Hanks je govorio o “dubokim podjelama i zabrinjavajućoj netrpeljivosti u našoj zemlji” u proteklih nekoliko godina.

Profimedia

Demi Lovato pjevala s liječnicima i medicinskim sestrama

“No, noćas promišljamo o Sjedinjenim Američkim Državama, provođenju naše demokracije i o temeljima naše republike, integritetu Ustava, nadama i snovima koje dijelimo za idealnu uniju”, kazao je.

Biden i njegova obitelj pred televizijskim su ekranom pratili program u svom novom domu u Washingtonu – Bijeloj kući.

Jon Bon Jovi pridonio je izvođenjem “Here Comes the Sun” iz Miamija, a Ant Clemons i Justin Timberlake izveli su “Better Days” iz Memphisa.

John Legend pjevao je “Feeling Good” u središtu Washingtona, Foo Fighters “Times Like These” u slavu nastavnom osoblju, a Demi Lovato izvela je “Lovely Day” s liječnicima i medicinskim sestrama u Los Angelesu.

Profimedia

Vatromet za veliku završnicu

Portorikanski glazbenici Luis Fonsi i Ozuna vratili su sjećanja na megahit “Despacito.”

Katy Perry zatvorila je večer pjesmom “Firework” nakon koje je uslijedio vatromet kod Washington Memoriala koji su Biden i njegova supruga Jill gledali s balkona Bijele kuće.

Uz glazbene zvijezde Bidena su podržali i njegovi prethodnici Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton koji je pozdravio novog predsjednika video porukom.

“Ovo je novi početak”, kazao je Clinton. “Svi se moraju prizemljiti i pružiti ruke prijateljima i susjedima i pokušati to ostvariti”.

Profimedia

Biden i Haris poslali snažne poruke

“Za neke predsjednička je inauguracija tradicija, čin koji označava predanost novom četverogodišnjem mandatu”, kazao je Hanks. “A zapravo taj dan nije ništa više od polaganja prisege novih nacionalnih vođa i ovo je dan svjedočenja o trajnosti našeg američkog ideala”.

I Biden i njegova potpredsjednica Kamala Harris pojavili su se pred Lincolnovim spomenikom.

JOSIPA LISAC O GAGINOJ IZVEDBI HIMNE: ‘Nije ona tako strašna pjevačica. Mislim da je to izvela prosječno’

Biden je pozvao na jedinstvo, a Harris je kazala kako ovaj trenutak “ne samo da pokazuje što mi jesmo, čak i u mračnim vremenima, te da ne samo da sanjamo nego i činimo”.

“Ne samo da vidimo što je bilo nego vidimo i što može biti. Stremimo Mjesecu i onda postavimo na njega svoju zastavu”, poručila je prva žena i crnkinja na toj dužnosti.

Povratak na Net.hr