OPTUŽBE ZA ZLOSTAVLJANJE

WOODY ALLEN REAGIRAO NA SNIMKE U KOJIMA JE KĆER IZNIJELA MUČNE DETALJE O NJEMU: Što će sada reći njegova bivša žena?

Dokumentarac se bazira na tvrdnji kćeri Mije Farrow, Dylan, da ju je Allen seksualno zlostavljao u potkrovlju njihove obiteljske kuće

Američki filmski redatelj Woody Allen (85) HBO-ovu televizijsku seriju “Allen protiv Farrow”, koja je svijetlo dana ugledala u prošlu nedjelju, a u kojoj se optužuje za zlostavljanje, opisao je kao “napad i lupetanje prepuno laži”, piše Page Six.

Optužbe koje su stare cijelo desetljeće da je Allen zlostavljao usvojenu kćer Dylan Farrow (35) dok je bila dijete “kategorički su lažne”, rekli su redatelj i njegova supruga Soon-Yi Previn (50) u priopćenju za Hollywood Reporter.

IZLAZE DOSAD NEVIĐENE SNIMKE: Kći Woodyja Allena iznosi mučne detalje o ocu: ‘Rekao mi je – ne miči se, moram to učiniti…’

“Više ih je agencija istražilo i otkrilo da, bez obzira na to kakva su vjerovanja usađena u Dylan Farrow, nikakvog zlostavljanja nikad nije bilo”, priopćio je par koji je prekinuo šutnju ubrzo nakon emitiranja prve od četiri epizode dokumentarne serije.

Imala je sedam godina kad ju je zlostavljao

Ona se bazira na tvrdnji kćeri Mie Farrow, Dylan, da ju je Allen seksualno zlostavljao u potkrovlju njihove obiteljske kuće 1992. godine kada je imala sedam godina. Allen je bio Mijin partner tijekom Dylanovog djetinjstva.

Dylan u dokumentarcu priča o navodnom zlostavljanju, a prikazane su i dosad neviđene snimke u kojima sedmogodišnja Dylan majci govori kako ju je Allen dirao na tavanu.

Ona ju je pitala “Što se dogodilo?”, a djevojčica joj je odgovorila: “Ušli smo u tvoju sobu i potom u potkrovlje. Tada mi je počeo govoriti čudne stvari, a onda je stao iza mene i počeo me je dirati po međunožju”.

“Hoćeš li mi reći što ti je tata rekao dok ste bili na tavanu?”, pitala ju je Mia. Dylan je kazala da joj je otac rekao: “Ne miči se. Moram to učiniti. Ako ostaneš mirna, možemo otići u Pariz”.

Mučna sjećanja na tavan

Ona se, također, prisjetila još jednog traumatičnog događaja.

“Bili smo u dnevnom boravku, a on me je dirao po stražnjici, a onda mi je rekao da pođem s njim na tavan. Sjećam se kako sam ležala na trbuhu, tako da nisam mogla vidjeti što se događa”.

“Osjećala sam se zarobljeno. Govorio je stvari poput: ‘Idemo zajedno u Pariz. Bit ćeš u svim mojim filmovima’, a zatim me seksualno zlostavljao. Sjećam se da sam se usredotočila na bratov vlakić. A onda… Samo je stao. Bio je gotov i samo smo sišli dolje”, ispričala je Dylan.

ProfimediaFoto: Profimedia

U dokumentarcu je rečeno kako je Mia čak rekla svom najstarijem usvojenom sinu Mosesu da pripazi na Allena kako on ne bi napravio ništa neprikladno.

‘Redatelje ne zanima istina’

Allen i njegova supruga optužili su redatelje serije Amy Ziering i Kirbyja Dicka da ih “ne zanima istina” i da su “u dosluhu s obitelji Farrow i njezinim poticateljima”.

Par je kazao da su im se obratili tek prije dva mjeseca “i dali su im samo nekoliko dana da odgovore, što su oni, naravno, odbili”.

WOODY ALLEN O DETALJIMA LJUBAVNE VEZE S POSVOJENOM KĆERI: ‘Nismo mogli skinuti ruke jedno s drugoga…’

Također, insinuirali su kako je HBO možda bio pristran zbog poslovnog odnosa s Allenovim otuđenim sinom, novinarom koji je dobio Pulitzerovu nagradu, Ronanom Farrowom, koji je 2018. godine s njima potpisao ugovor o produkciji više filmova.

“Mreža koja emitira dokumentarac ima stalni poslovni odnos s Ronanom Farrowom… Iako ovaj ružan udarac ispod pojasa može privući pažnju, on ne mijenja činjenice”, naveli su Allen i njegova supruga.

Povratak na Net.hr