NIJE ŠTEDJELA RIJEČI

VLATKA POKOS OPET OPLELA PO INFLUENCERIMA: ‘Svojim neinteligentim napadima samo su potvrdili moje najgore predrasude…’

‘Uostalom, za svakog od nas uspjeh je nešto drugo, zar ne? Za neke je to blebetanje budalaština na YouTube-u, za neke ponižavajuće žicanje obroka, a za neke vrijedan rad do željenog cilja’, zaključila je Vlatka

Vlatka Pokos ponovno se oglasila na Instagramu nakon što je pružila podršku redatelju Daliboru Mataniću koji je napao influencericu Doris Stanković. Voditeljica je zaključila da su “influenceri mahom protiv obrazovanja” te priznala da ju je impresionirala “količina gluposti, arogancije i google psihologije”.

VLATKA POKOS O INFLUENCERIMA: ‘Oni su horda prodavača magle, bolest modernog doba… Ne vidim zbog čega se Matanić ispričao’

“Otkako sam javno iznijela svoje mišljenje o tzv. ‘influenserima’ izložena sam njihovim napadima sa svih strana, ali srećom, jedna od blagodati društvenih mreža je ‘block’. Za nikog od tih osoba nisam nikada u životu čula kao, vjerujem, većina pametnih i zrelih ljudi. Svojim neinteligentnim napadima, samo su potvrdili moje najgore predrasude o njima. Ipak, količina gluposti, arogancije i google psihologije je impresivna. Naime, oni su mahom protiv obrazovanja i strašno ih iritiraju moje poruke da je obrazovanje bitno”, započela je.

“Ne znam tko ih odgaja, vjerojatno internet, jer otkako znam za sebe moja baka i roditelji, sami vrlo skromnog obrazovanja, su me poticali da učim. Da ne govorim o učiteljima i uopće, mudrim ljudima. Ne mislim pritom samo na formalno obrazovanje, već na rad i razvoj intelektualnog potencijala koji nam je dan rođenjem. Upravo nam moderna tehnologija daje pregršt mogućnosti za besplatno i raznovrsno obrazovanje. Naučiti nekoliko engleskih marketinških pojmova i psovki na engleskom jeziku s interneta ne znači da ste pametni, bas naprotiv.

VLATKA POKOS: ‘To sam ovdje doživjela više puta i upravo zato sam napustila Hrvatsku…’

Stoga je doista impresivan broj mladih osoba koji se smatraju dovoljno pametnima i kompetentnima da dijele svoju ‘mudrost’ na javnim platformama. Bacih oko na neke od njih i ostadoh preneražena količinom budalaština, psovki i jeftine patetike! Doista, strašno! Neke od tih maloumnih spodoba raspravljaju i o vrlo ozbiljnom temama, poput abortusa! Najsmješnija je jeftina internet psihologija po kojoj su zaključili da, eto, meni jadnoj treba ljubavi i zagrljaja. Što reći, osim da je glupost beskrajna! A to je prije stotinjak godina izjavio netko puno pametniji od mene”, napisala je.

“Zato biram obrazovanje, znanost, čitanje i bolje razumijevanje svijeta! To je moja poruka mladim ljudima i uvijek će biti! Obrazovanje ne jamči uspjeh ali će vam donijeti unutarnje zadovoljstvo i samopouzdanje! Uostalom, za svakog od nas uspjeh je nešto drugo, zar ne? Za neke je to blebetanje budalaština na YouTube-u, za neke ponižavajuće žicanje obroka, a za neke vrijedan rad do željenog cilja”, zaključila je.

View this post on Instagram

#glupost #arogancija #googlepsiholozi #googleobrazovanje #neobrazovanost #znanjejenajvecebogatstvo #toronto2020 Otkako sam javno iznijela svoje misljenje o tzv. “Influenserima”, izlozena sam njihovim napadima sa svih strana ali srecom, jedna od blagodati drustvenih mreza je “block”. Za nikog od tih osoba nisam nikada u zivotu cula kao, vjerujem, vecina pametnih i zrelih ljudi. Svojim neinteligentnim napadima, samo su potvrdili moje najgore predrasude o njima. Ipak, kolicina gluposti, arogancije i google psihologije je impresivna. Naime, oni su mahom protiv obrazovanja i strasno ih iritiraju moje poruke da je obrazovanje bitno! Ne znam tko ih odgaja, vjerojatno internet, jer otkako znam za sebe moja baka i roditelji, sami vrlo skromnog obrazovanja, su me poticali da ucim. Da ne govorim o uciteljima i uopce, mudrim ljudima. Ne mislim pritom samo na formalno obrazovanje, vec na rad i razvoj intelektualnog potencijala koji nam je dan rodjenjem. Upravo nam moderna tehnologija daje pregrst mogucnosti za besplatno i raznovrsno obrazovanje. Nauciti nekoliko engleskih marketinskih pojmova i psovki na engleskom jeziku s interneta ne znaci da ste pametni, bas naprotiv. Stoga je doista impresivan broj mladih osoba koji se smatraju dovoljno pametnima i kompetentnima da dijele svoju “mudrost” na javnim platformama. Bacih oko na neke od njih i ostadoh prenerazena kolicinom budalastina, psovki i jeftine patetike! Doista, strasno! Neke od tih polupismenih spodoba raspravljaju i o vrlo ozbiljnom temama, poput abortusa! Najsmjesnija je jeftina internet psihologija po kojoj su zakljucili da, eto, meni jadnoj treba ljubavi i zagrljaja😢. Sto reci, osim da je glupost beskrajna! A to je prije stotinjak godina izjavio netko puno pametniji od me! Zato biram obrazovanje, znanost, citanje i bolje razumijevanje svijeta! To je moja poruka mladim ljudima i uvijek ce biti! Obrazovanje ne jamci uspjeh ali ce vam donijeti unutarnje zadovoljstvo i samopouzdanje! Uostalom, za svakog od nas uspjeh je nesto drugo, zar ne? Za neke je to blebetanje budalastina na youtube-u, za neke ponizavajuce zicanje obroka a za neke vrijedan rad do zeljenog cilja.

A post shared by Vlatka Pokos/Toronto/Canada (@vlatkapokos) on

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr