NIJE ŠTEDJELA RIJEČI

VLATKA POKOS OPET OPLELA PO INFLUENCERIMA: ‘Svojim neinteligentim napadima samo su potvrdili moje najgore predrasude…’

‘Uostalom, za svakog od nas uspjeh je nešto drugo, zar ne? Za neke je to blebetanje budalaština na YouTube-u, za neke ponižavajuće žicanje obroka, a za neke vrijedan rad do željenog cilja’, zaključila je Vlatka

Vlatka Pokos ponovno se oglasila na Instagramu nakon što je pružila podršku redatelju Daliboru Mataniću koji je napao influencericu Doris Stanković. Voditeljica je zaključila da su “influenceri mahom protiv obrazovanja” te priznala da ju je impresionirala “količina gluposti, arogancije i google psihologije”.

VLATKA POKOS O INFLUENCERIMA: ‘Oni su horda prodavača magle, bolest modernog doba… Ne vidim zbog čega se Matanić ispričao’

“Otkako sam javno iznijela svoje mišljenje o tzv. ‘influenserima’ izložena sam njihovim napadima sa svih strana, ali srećom, jedna od blagodati društvenih mreža je ‘block’. Za nikog od tih osoba nisam nikada u životu čula kao, vjerujem, većina pametnih i zrelih ljudi. Svojim neinteligentnim napadima, samo su potvrdili moje najgore predrasude o njima. Ipak, količina gluposti, arogancije i google psihologije je impresivna. Naime, oni su mahom protiv obrazovanja i strašno ih iritiraju moje poruke da je obrazovanje bitno”, započela je.

“Ne znam tko ih odgaja, vjerojatno internet, jer otkako znam za sebe moja baka i roditelji, sami vrlo skromnog obrazovanja, su me poticali da učim. Da ne govorim o učiteljima i uopće, mudrim ljudima. Ne mislim pritom samo na formalno obrazovanje, već na rad i razvoj intelektualnog potencijala koji nam je dan rođenjem. Upravo nam moderna tehnologija daje pregršt mogućnosti za besplatno i raznovrsno obrazovanje. Naučiti nekoliko engleskih marketinških pojmova i psovki na engleskom jeziku s interneta ne znači da ste pametni, bas naprotiv.

VLATKA POKOS: ‘To sam ovdje doživjela više puta i upravo zato sam napustila Hrvatsku…’

Stoga je doista impresivan broj mladih osoba koji se smatraju dovoljno pametnima i kompetentnima da dijele svoju ‘mudrost’ na javnim platformama. Bacih oko na neke od njih i ostadoh preneražena količinom budalaština, psovki i jeftine patetike! Doista, strašno! Neke od tih maloumnih spodoba raspravljaju i o vrlo ozbiljnom temama, poput abortusa! Najsmješnija je jeftina internet psihologija po kojoj su zaključili da, eto, meni jadnoj treba ljubavi i zagrljaja. Što reći, osim da je glupost beskrajna! A to je prije stotinjak godina izjavio netko puno pametniji od mene”, napisala je.

“Zato biram obrazovanje, znanost, čitanje i bolje razumijevanje svijeta! To je moja poruka mladim ljudima i uvijek će biti! Obrazovanje ne jamči uspjeh ali će vam donijeti unutarnje zadovoljstvo i samopouzdanje! Uostalom, za svakog od nas uspjeh je nešto drugo, zar ne? Za neke je to blebetanje budalaština na YouTube-u, za neke ponižavajuće žicanje obroka, a za neke vrijedan rad do željenog cilja”, zaključila je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr