banner

STARI MORSKI VUK

VESNA DRAGOJEVIĆ OTKRILA TAJNE DO SADA NEPOZNATE JAVNOSTI: Znali smo to i prije, ali ovo je dokaz – Oliver je bio velik, velik čovjek

Oliver i Vesna vjenčali su se dva puta: 1974. godine kod matičara u Splitu te 2009. godine u Veloj Luci

Izložba fotografija iz života i karijere Olivera Dragojevića pod nazivom “Oliver – Vridilo je” otvorena je jučer u splitskom City center Oneu, a moći će se pogledati sve do 6. listopada. Sve te njegove važne životne trenutke svojom kamerom zabilježio je Feđa Klarić, a nekolicina njih uzeta je i iz obiteljskog albuma.

Oliverova supruga Vesna za Slobodnu Dalmaciju prokomentirala je neke od fotografija te otkrila detalje o prerano preminulom pjevaču koji su do sada bili nepoznati javnosti.

Fotografija s vjenčanja Olivera i Vesne nastala je u proljeće 1974. godine.

Miranda Cikotic/PIXSELL

Njih petoro živjelo je u jednoj sobi

“S Oliverom sam se i crkveno vjenčala 2009. u Vela Luci, devet godina prije nego što će umrijeti”, rekla je Vesna suznih očiju.

“Vidite kako je vesela fotografija s vjenčanja kod matičarke u Splitu 1974. Lipo mi ju je vidjeti. Smijali smo se jer sam rekla ‘da’ prije vrimena. Matičarka me pitala hoću li uzeti Oliverovo prezime, rekla sam ‘da’. Ali, bio je i nastavak gdje je željela znati ostavljam li i svoje prezime.

Rekla sam ‘da’, prije nego što je žena dovršila rečenicu. Umrli smo od smija. Vjenčanje nije bilo spektakularno, a sve smo proslavili u malome stanu u tadašnjoj ulici XX. divizije na Gripama, gdje je Oliver živio s obitelji. Moja i njegova mama su kuhale. On je imao crno odijelo od pliša, bijelu košulju i crnu kravatu na bijele točke, ja sam bila u bijeloj haljini.

Miranda Cikotic/PIXSELL

Djeca su ga jako voljela

Kako je maturalni ples bio u to vrijeme, bilo je za kupiti gotovih haljina. Zabavljali smo se s rođacima i prijateljima. Kad su se djeca rodila, nas petero je živjelo u jednoj sobi. Njegov brat Aljoša bio je u drugoj, a mater i otac u trećoj. Bilo nas je jedanaestero i tako smo živjeli osam godina, dok se 1982. nismo preselili u Tolstojevu”, ispričala je Vesna.

Ispred fotografije koja prikazuje Olivera u druženju s najmlađim obožavateljima u jednom dječjem domu rekla je kako je često obilazio domove za napuštenu djecu.

“On vam je bio čovjek plemenitog i velikog srca. Ni ne zna se da je išao u domove za napuštenu djecu, često je bio u Vrlici. Nesebično im je pomagao. Djeca su ga voljela, iako osim jednog albuma za djecu, nije imao pjesme za njih. Nije on pjevač kojeg djeca vole zbog pjesama. Znao se s njima zezati i to im je bilo interesantno”, ispričala je.

Povratak na Net.hr