POČIVAO U MIRU

UMRO JE VOJKAN BORISAVLJEVIĆ: U 74. godini preminuo je autor čuvenih hitova ‘Napustio nas je maestro, velikan glazbe’

Borisavljević je skladao glazbu za kazalište, film i televiziju, a napravio je više od petsto dijela

Srpski skladatelj i dirigent Vojkan Borisavljević preminuo je u svojoj 74. godini u Beogradu. Njegova karijera trajala je više od pet desetljeća, a zauvijek će ostati upamćen kao skladatelj hitova kao što su “Odiseja”, “Ljubav je samo reč” te “A sad adio” i dr, pišu srpske Novosti.

Vojkan je rođen 5. svibnja 1947. godine u Zrenjaninu, a od 1948. godine živio je u Beogradu. Glazbeno obrazovanje stekao u školama Dr. Vojislav Vučković i Stanković te na privatnim studijama u Parizu. Umjetničkim radom bavio se aktivno od 1965. godine.

Borisavljević je skladao glazbu za kazalište, film i televiziju, a cijeli radni vijek proveo je kao slobodan umjetnik u okviru Udruženja kompozitora Srbije sa statusom istaknutog umjetnika.

Napravio je više od petsto pjesama za najpoznatije jugoslovenske pjevače: Lea Martina, Zdravka Čolića, Đorđa Marjanovića, Mikija Jevremovića itd. Glazbu je radio i za brojne televizijske serije i filmove, poput “Sivog doma” i “Vrućeg vetra” te filma “Lajanje na zvezde”.

“S tugom javljamo da nas je napustio maestro Vojkan Borisavljević, velikan glazbe s kojim smo uradili sjajne koncerte, prije svega u Sava centru, sa zborom i orkestrom u prosincu 2019. Počivaj u miru, majstore”, napisao je Momčilo Bajagić Bajaga na Facebooku.

Povratak na Net.hr