ZAUVIJEK NAS JE NAPUSTILA

UMRLA GLUMICA MIRJANA ROGINA: Zvijezda filma ‘Tri muškarca Melite Žganjer’ preminula nakon duge i teške bolesti

Mirjana Rogina, glumica poznata po ulozi u filmu ‘Tri muškarca Melite Žganjer’, noćas je preminula u zagrebačkoj bolnici nakon duge i teške bolesti.

Iz Zagrebačkog kazališta mladih potvrdili su da je noćas umrla kazališna glumica i zvijezda filmova ‘Blagajnica hoće ići na more’ i ‘Tri muškarca Melite Žganjer’.

Mirjana Rogina rođena je u Zagrebu 1961. gdje je završila osnovnu školu i srednju školu za odgajatelje. Polazila je dramski studio ZKM-a od 1975. do 1979. godine kod dramskih pedagoginja Zvjezdane Ladike i Slavenke Čečuk.

Od 1980. do 1993. radila je u dječjem vrtiću kao odgajateljica i tada se specijalizirala za dramski odgoj u predškolskoj dobi. U istom razdoblju honorarno je radila kao dramska pedagoginja u dramskim studijima ZKM-a i Kazališta Mala scena.

Od 1993. stalno je zaposlena u Učilištu ZKM-a kao dramska pedagoginja. Godine 1990. počela je raditi na televiziji, vodeći vlastitu emisiju Mirčin lonac i glumeći u seriji za djecu Zlatko i detektivi. Glumila je u brojnim kinematografskim i televizijskim filmovima: Prepoznavanje i Tri muškarca Marije Žganjer, oba Snježane Tribuson, Novogodišnja pljačka Dražena Žarkovića, Blagajnica hoće ići na more Dalibora Matanića, Crna kronika Snježane Tribuson, Novo doba Hrvoja Hribara, Moja kućica, moja slobodica Tomislava Radića, Ne dao bog većeg zla Snježane Tribuson, Ispod crte Petra Krelje.

Od 2000. do 2002. vodila je televizijsku emisiju Kruške i jabuke. Djelovala je i kao savjetnica u izboru i radu s djecom glumcima u filmovima i spotovima. Od 2002. do 2004. glumila je u ZKM-ovoj predstavi Jelka kod Ivanovih, a 2007. u filmu Tri ljubavne priče Snježane Tribuson asistirala u radu s glumcima te glumila ulogu novinarke. Glumila je u televizijskim serijama Cimmer fraj Silvija Jesenkovića i Odmori se, zaslužio si Snježane Tribuson. Bila je pomoćnica redateljice Grozdane Lajić u predstavi Zabranjena vrata Učilišta ZKM-a.

Njezina prijateljica Urša Raukar na Facebooku je napisala: ‘Noćas je zauvijek zaspala Mirjana Rogina, naša Mirča. Hvala Ti, mila, na svoj toplini i ljubavi koju si nam nesebično poklanjala. Hvala na Tvojoj duhovitosti koja nas je uvijek nasmijavala do suza. Hvala na Tvom velikom talentu kojim si plijenila. Hvala Ti, mila naša, što smo Te imali. Odmori se.’

Povratak na Net.hr