POREZNA PREVARA

UDOVICI SEANA CONNERYJA (91) PRIJETI ZATVOR: Platit će i veliku novčanu kaznu ako bude proglašena krivom

Conneryjeva kuća je srušena kako bi se izgradilo 70 stanova, unatoč pravilima koja kažu da se može izgraditi samo pet

Udovici nedavno preminulog glumca Seana Conneryja prijeti zatvoru i kazna od 21 milijun funti (oko 178 milijuna kuna) zbog navodne porezne prijevare u Španjolskoj. Micheline Roquebrune (91) poriče bilo kakvu umiješanost u muljažu oko prodaje nekretnine u Marbelli, piše The Sun.

PRODAJE SE JEDAN OD NAJPOZNATIJIH FILMSKIH PIŠTOLJA: Vjeruje se da bi netko za njega mogao iskeširati više od milijun kuna

No, unatoč smrti njenog supruga, španjolske vlasti inzistiraju na činjenici da taj slučaj nije nestao te su upozorili da namjeravaju obavijestiti Micheline o optužnici kako bi se moglo održati suđenje.

Tužitelji su se požalili na nedostatak suradnje vlasti na Bahamima, gdje je Connery umro prije 11 dana u dobi od 90 godina.

Profimedia

Optužbe je nazvala ‘glupostima’

“Službeni su zahtjevi dva puta poslani na Bahame kako bi se Micheline obavijestila o optužnici i sudskom postupku protiv nje, ali španjolski dužnosnici još nisu dobili odgovor”, otkrio je izvor za The Sun.

Conneryju, koji je bio u braku s Micheline 45 godina, je 2014. godine rečeno da se on neće teretiti za prodaju svoje kuće 1999. godine. Ona je srušena kako bi se izgradilo 70 stanova, unatoč pravilima koja kažu da se može izgraditi samo pet.

VILA SEANA CONNERYJA PRODAJE SE ZA 25 MILIJUNA FUNTI: Zavirite u luksuzno zdanje na Azurnoj obali koje ostavlja bez daha

Glumčevi odvjetnici, gradonačelnik Marbelle i šest vijećnika zatvoreni su zbog prijevare. Sudac je odlučio da se Micheline također treba suditi i da se može suočiti sa zatvorom i velikom novčanom kaznom ako bude proglašena krivom za poreznu prijevaru. Ona je optužbe nazvala “glupostima”.

Povratak na Net.hr