'U Hrvatskoj se dobre filmske uloge dobivaju preko kreveta, zato sam ih odbila četiri'

Sredinom rujna Ornela Vištica proslavit će svoj 25. rođendan, a nekoliko će dana ranije započeti s emitiranjem nova RTL-ova serija ‘Vatre ivanjske’ u kojoj ova, po mnogima najljepša hrvatska glumica, igra jednu od glavnih ženskih uloga.

‘Sudjelujem u snimanju TV serije koja će sigurno izazvati veliku pažnju i apsolutno privući veliki broj gledatelja’, samouvjerena je Ornela. ‘Atmosfera na snimanjima koja traju po cijeli dan je odlična, a priznajem da i sama jedva čekam početak emitiranja serije. Prvo smo snimali u predivnom dvorcu Lužnica pokraj Zaprešića, a sada se snimanje odvija u prostorijama zagrebačkog Jadran filma. Radi se naporno, ali smo nedavno imali i nekoliko dana odmora’.

Ornela je slobodan dan iskoristila za fotografiranje i razgovor s Jutarnjim listom, kasnije će na masažu, druženje s prijateljicama i pripremu za sutrašnje snimanje.

Tempo koji zahtjeva puno odricanja

‘Budim se u 4 i 30 ujutro ili u 5, zavisi od rasporeda koji dobivam ranije’, odgovara. ‘Tako mi započinje radni dan koji uglavnom traje 12 sati, a nekada i duže. Ovaj tempo i općenito, takav televizijski format zahtijeva jako puno žrtve i odricanja. Vozač dolazi po mene i odlazimo u Jadran film u zagrebačkom naselju Dubrava. Uvijek sam točna jer znam da je snimanje TV serije timski rad gdje moje eventualno kašnjenje može lančano poremetiti cijeli planirani posao. Kada dođem u Jadran film, otprilike sat i pol traje priprema za snimanje. Sređuju me, peru mi kosu, friziraju, šminkaju i oblače me za scene koje su predviđene za taj dan. Brzo prođemo tekst, popijemo kavu ili čaj, popričamo s redateljem i idemo na set. Slijede glumačka, tehnička pa snimajuća proba…’.

Kada govori o svojoj glumačkoj karijeri, Ornela kaže da se primarno vidi u TV serijama i filmovima, iako cijeni svoje kolege koji nastupaju u kazalištu. Osim uloga u tri TV serije, “Larinom izboru”, “Ženama s Dedinja” koju je snimala u Beogradu i “Vatrama ivanjskim” koju ćemo tek gledati, nastupila je samo u jednom kraćem igranom filmu crnogorske produkcije “Refleksija” u glavnoj ženskoj ulozi. Na pitanje zašto nije prihvatila ulogu u nekom hrvatskom filmu, Ornela nas je iznenadila odgovorom.

‘Radije ću mirno spavati nego preko kreveta igrati dobre role u našim filmovima’, kaže glumica. ‘Prilikom razgovora o angažmanu u četiri igrana filma shvatila sam da tu ima prljavih igrica na koje ne želim pristati. Da me netko krivo ne shvati, nije bilo otvoreno ‘ej, mala, moraš spavati sa mnom’, već se to događa puno profinjenije. Znam da lijepo izgledam, a muške doskočice pokazuju kuda cijela priča vodi. Netko upućen će se zapitati pa zašto sam onda izabrala glumački poziv, ali ja sam takva. Volim svoj miran san. I da me netko krivo ne shvati, cijenim svoje kolegice i ne mislim da su sve one filmske uloge dobile preko kreveta, ali moje je iskustvo takvo. Da, odbila sam dobre uloge u četiri hrvatska filma. Mislim da je moja primarna misija na ovom planetu biti dobar čovjek. To govorim jer me mnogi pitaju kada ću se već jednom pojaviti na filmskom platnu. Hoću imati čisto srce i miran san, a ako je suđeno bit će i filmskih uloga i nagrada, ali ne pod svaku cijenu’.
http://www.jutarnji.hr/ispovijest-ornele-vistice–radije-cu-mirno-spavati-nego-preko-kreveta-igrati-dobre-role-u-nasim-filmovima–/1213677/

Povratak na Net.hr