ISPRAĆAJ ALENA BALENA

‘TVOJ GLAS GRLI NEBO, A NAS TUGA’: Obitelj, prijatelji i kolege rekli posljednje ‘zbogom’ radijskoj legendi

Od poznatog voditelja na Mirogoju su se oprostili obitelj, prijatelji i kolege

Danas je na Mirogoju ispraćen Alen Balen, poznati radijski DJ i osnivač radija Yammat FM koji je preminuo u 47. godini. Na sprovod radijske legende došli su obitelj, prijatelji i kolege. “Siguran sam da ovolika prisutnost znači da je Alen bio ljubitelj života”, rekao je svećenik na sprovodu o Alenu.

Na posljednji ispraćaj voditelja došlo je više od 500 ljudi, a njegov lijes prijatelji su ispratili bijelim ružama. “Kao da sam ga položio u sef i čekam da se ponovo pojavi. Zadnjih par dana shvatio sam koliko si fantastično znao slušati nas druge. Hvala što si me naučio da se u životu isplati biti džentlmen. Hvala ti sto si budućim Balenima ostavio ovakvo ponosno prezime. Vidimo se u gradu koji nikad ne spava”, rekao je Alenov bratić.

Bio je veliki pozitivac

Dodao je da je bio miroljubiv i dobar čovjek, iznimno posvećen svom poslu. “Alen Balen. Vanserijski, jedinstven, neponovljiv sa strašću i sa stavom. Alen je muzika koja svira i koja nikad neće prestati sve dok ima ljudi koji ga vole. Bio je čovjek izvan okvira, radio je ono što voli i davao se u to svim svojim bićem kao da je to najvažnije na svijetu. Nije volio konflikte i nije bio zloban, bio je takav čovjek. Imao je širinu za cijeli svemir. Mnogi su ga doživljavali kao pozitvica i tek sad su zbog medija vidjeli sto je sve napravio”, rekao je.

“Dragi prijatelju mi smo ovdje, ti si naša melodija. Tvoj glas grli nebo, a nas tuga”, rekli su Alenovi bližnji.

Komemoracija za Alena održat će se u četvrtak u 19 sati u Laubi.

Alen je karijeru započeo radeći kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Jedno vrijeme vrtio je ploče i u Aquariusu. Producirao je live album grupe “Cubismo” s Josipom Lisac i newyorškom salsa scenom u “Gavelli” te prve albume “Jinxa”. Osim produkcijom, bavio se i sinkronizacijom. Dao je glasove mnogim likovima iz crtića.

 

 

 

 

Povratak na Net.hr