Tom Cruise i Katie Holmes već su trebali biti razvedeni?

Kad se udruže novinar i statističar, pa u svrhu znanosti krenu kopati po brakovima poznatih, rađaju se kojekakva predviđanja. Uglavnom, u većini slučajeva su bili u pravu.

Prije pet godina novinar New York Timesa John Tierney udružio se sa statističarom Garthom Sundemom, te su zajedno zaplovili morima celebrity tračeva.

A zašto bi jedan ugledni novinar, koji se inače bavi znanošću, napravio ovako nešto, pitate se? Pa u svrhu znanosti! Naime, njih dvojica su se udružila za uzvišeni cilj – predviđanje uspjeha ili neuspjeha celebrity brakova!

Vođeni svojim ekspertizama, statistikama i informacijama o poznatima i slavnima, osmislili su formulu po kojoj mogu predvidjeti koliko će trajati brak nekog poznatog para.

U obzir su uzeli: koliko su osobe poznate, njihove godine, duljinu udvaranja, bračnu povijest, seksipil.

Uglavnom, danas, pet godina poslije, Tierney i Sundem su se vratili s dokazima koji pokazuju uspješnost njihove formule.

Predvidjeli su raspad braka Demi Moore i Ashtona Kutchera, Pamele Anderson i Kida Rocka, Britney Spears i Kevina Federlinea. Navedeni parovi više nisu u braku.

Predvidjeli su i da će Ben Affleck i Jennifer Garner, te Matt Damon i Luciana Barroso ostati u braku, što je također točno.

No, pokazalo se i da u nekim predviđanjima nisu bili u pravu. Naime, predvidjeli su raspad braka Toma Cruisea i Katie Holmes, no oni su i dalje u braku, piše nytimes.com.

Kod ovog para u predviđanju je presudilo to što je Tom slavniji od svoje supruge, iza sebe ima dva propala braka i između njih je velika razlika u godinama, no nisu bili u pravu.

Ovaj put formula je malčice dorađena zahvaljujući njihovim analizama i daljnjim istraživanjima. Stoga su napravili i neka nova predviđanja. Ovi parovi imaju veću šansu od ostalih ostati zajedno barem 15 godina: Kate Middleton i princ William, Calista Flockhart i Harrison Ford, Chelsea Clinton i Marc Mezvinsky, te Beyoncé Knowles i Jay-Z.

Živi bili pa vidjeli!

Povratak na Net.hr