UOČI KONCERTA U SLOVENIJI

THOMPSON PREKINUO ŠUTNJU: ‘Pogađaju me neistine! Oni skloni jugoslavenskom režimu žele me prikazati kao negativca’

Marko Perković Thompson po prvi je puta progovorio za slovenske medije i to uoči svog mariborskog koncerta.

Koncert Marka Perkovića Thompsona, koji je zakazan za 20. svibnja u Mariboru, uzburkao je strasti u Sloveniji. Od samostalnosti te države nikada se nije ovoliko raspravljalo u slovenskoj javnosti o nekom koncertu kao o ovome, pišu slovenski mediji.

Cijelu situaciju prokomentirao je i sam Marko Perković Thompson, koji je priznao da ga pogađaju sve te neistine.

PROTIV THOMPSONOVOG KONCERTA U SLOVENIJI: Spriječite ustaški miting i veličanje fašizma i nacizma

“Nisam iznenađen. Ljudi imaju različite poglede na mnoge aspekte, kao i na moje pjesme. Vjerojatno se neki ne slažu sa svjetonazorima o kojima pjevam. Moje najveće vrijednosti su kršćanska vjera, ljubav prema svojoj domovini, svojoj obitelji i drugim prioritetima koji su zajednički za sve osobe s takvim svjetonazorom, a nije važno jesu li Hrvati, Slovenci, Nijemci ili osobe bilo koje druge nacionalnosti”, rekao je Thompson.

“Naravno da me pogađaju te neistine. Oni pokušavaju na sve moguće načine prikazati me kao negativca jer je svjetonazor koji nastojim promicati potpuno suprotan njihovom. Najčešće se radi o ostacima bivšeg komunističkog, jugoslavenskog režima”, dodao je pjevač.

Slovenski novinari pitali su ga kako komentira navode da njegova glazba potiče na toleranciju i širenje ultra nacionalističkih ideja. “Svatko tko želi može poslušati moje pjesme i bit će mu jasno da su takve izjave daleko od istine”, poručio je Thompson, koji je iz Slovenije primio stotine pisama podrške.

Povratak na Net.hr