NAJSKUPLJI RAZVODI U POVIJESTI

SVOJU SU ‘ŽRTVU’ DOBRO NAPLATILE: Ove su žene svojim bezobrazno bogatim muževima nakon razvoda uzele milijarde

“Dok nas smrt ne rastavi” u svijetu bogatih i slavnih nema isto značenje kao kod nas običnih smrtnika. Uzimajući u obzir kolike se odštete dobivaju na sudovima i brakorazvodnim parnicama, djeluje nam da ucviljene strane i nisu toliko loše prošle. Možda su ostale bez bračnog suputnika, ali s dovoljno novca da sve rane zaliječe.

Kada su basnoslovni iznosi razvoda u pitanju, tu svakako prednjače Rusi. Svijet posljednjih dana bruji da se po treći put razvodi ruski tajkun i milijarder Roman Abramovič, i to od sadašnje supruge Daše Žukove, s kojom je bio u braku deset godina. Iako se njegovo bogatstvo procjenjuje na nevjerojatnih 9,1 milijardi dolara, još uvijek se ne zna koliko će mu novca Daša nakon braka uzeti.

Ovo je popis pet najskupljih razvoda u povijesti:

Alec Wildenstein i Jocelyn Perisset Wildenstein


Razveli su se 1999. godine, a razvod se procjenjuje na nevjerojatnih 3,8 milijardi dolara.

Ovaj francuski biznismen, trgovac umjetninama i vlasnik ergele s bogatstvom od nekoliko milijardi dolara, razveo se od svoje žene zbog jednog bizarnog detalja. Naime, Jocelyn se pretvorila u mačku jer je Alec obožavao tu vrstu životinja. Željela se što više sviđati svomu suprugu, ali estetske korekcije nisu uspjele spasiti njihov brak.

Rupert Murdoch i Anna Murdoch Mann

Također su se razveli 1999., a njhov je razvod stajao 1,7 milijardi dolara.

Milijarder i medijski mogul se nakon toga oženio dva i pol desetljeća mlađom Jerry Hall, zatim razveo i oženio Wendi Deng Murdoch, od koje se također razveo. Ali dva posljednja razvoda nisu ga stajala toliko skupo kao prvi.

Bernie Ecclestone i Slavica Ecclestone

Razveli su se 2009. godine, a to ih je stajalo 1,2 milijarde dolara.

Slavica je za javnost slobodna, a milijardera krah njihova braka nije obeshrabrio da i drugi put uplovi u bračne vode. Bilo je to 2012. kada se oženio Fabianom Flosi. Slavica je Srpkinja rođena u Rijeci 25. svibnja 1958. godine, kao kći jedinica majke Ljubice i oca Jove. Roditelji su joj se razveli dok je još bila devojčica.

Steve Wynn i Elaine Farrell Wynn

Razveli su se 2010. godine, a razvod se procjenjuje na jednu milijardu dolara.

Ovaj američki biznismen, kolekcionar i trgovac nekretninama svojoj bivšoj ženi je za rođendan kupio hotel “Desert Inn” u Las vegasu, ali ljubav nije potrajala.

Harold Hamm i Sue Ann Arnall

Razvod se dogodio 2012. nakon 24 godine braka, a stajao je 974,8 milijuna dolara.

Sud u Oklahomi je presudio da naftni magnat Harold na račun nekadašnje partnerice mjesečno uplaćuje sedam milijuna dolara sve dok ne isplati cijeli iznos od 995,5 miliona dolara.

Povratak na Net.hr