NEUTJEŠNI SU

SURADNICI SE OPRAŠTAJU OD RAJKA DUJMIĆA: ‘Jedina utjeha su pjesme koje ostaju iza njega…’

Glazbenik je podlegao ozljedama koje je zadobio u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila 29. srpnja

Danas iza 14 sati stigla je vijest da je preminuo glazbenik i bivši član grupe “Novi fosili” Rajko Dujmić, a izvor blizak obitelji rekao je da je podlegao ozljedama koje je zadobio u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila 29. srpnja u Starom Lazu. Mnoge javne osobe pogodila je vijest o Rajkovoj smrti.

PREMINUO JE RAJKO DUJMIĆ: Prije nekoliko dana imao je tešku prometnu nesreću, posljednje dane proveo je u komi

‘Bio je jedan od najvećih glazbenika na ovim prostorima’

“Teško je bilo što u ovom trenutku reći. Strašno je teško i Zecu i Marinku i meni. Jedino što mogu reći je da je bio jedan od najvećih glazbenika koji se ikada rodio na ovim prostorima. Bio je veliki učitelj, uzor, autoritet i jedina utjeha su pjesme koje ostaju iza njega i koje će nadživjeti sve nas. Sućut obitelj jer znam što prolaze. To je prestrašno…”, rekla je Sanja Doležal za Večernji list.

“Što ću vam reći? Jako mi je teško, tim više jer sam njegov vjenčani kum. Žao mi je zbog Rajka, bio je dio naših života više od četvrt stoljeća”, rekao je basist “Novih fosila”, Marinko Colnago za 24sata.

‘S Rajkom je otišao i dio mene’

“Kad 25 godina živiš i odrastaš i glazbeno i umjetnički s nekim čovjekom, onda imam osjećaj da je s Rajkom otišao i dio mene. Istovremeno sam ponosan što sam imao priliku raditi tako dugo s čovjekom koji je imao izvanserijski autorski talent. Neizmjerno mi je bilo teško gledati Rajka koji je posljednjih godina imao puno privatnih i zdravstvenih problema, ali sve to je ljudski i razumljivo. Nema nikakve ljutnje, ostala su samo lijepa sjećanja na velikog skladatelja i glazbenika”, poručio je Vladimir Kočiš Zec za 24sata.

Od glazbenika se na društvenim mrežama oprostio i Denis Latin. “Napustio nas je neponovljivi Rajko Dujmić. Počivao u miru”, napisao je.

Rajka se prisjetio i chef Mate Janković. “Daleke 1983. godine moja me mama odvela na koncert Novih Fosila u Rijeci. Sjedio sam u Dvorani Mladosti na Trsatu i gledao svoj prvi koncert. Dan danas sam ljubitelj svega sto je za sobom ostavio Rajko Dujmić. Rajko je zbilja bio glazbeni genije. Šteta, napustio nas je prerano, pretužno. Srećom, ostale su nam njegove pjesme”, napisao je.

Povratak na Net.hr