ISKRENA ISPOVIJEST

SUPRUGA NOVAKA ĐOKOVIĆA OTVORILA DUŠU: ‘Napadaju me jer se ne šminkam i ne nosim štikle; nedostaje mi anonimnost…’

Jelena je progovorila o problemima s kojima se susreće kao javna osoba i supruga poznatog tenisača

Jelena Đoković, supruga srpskog tenisača Novaka Đokovića, u intervjuu za “Vesti online” otkrila je s kakvim se komentarima susreće kao javna osoba. Priznala je da joj posljednjih godina nedostaje privatnosti, ali i da je, unatoč medijskoj pozornosti, uspjela ostati svoja.

“Kad si mlad, sviđaju ti se svjetla reflektora i pozornost jer ti iskustvo u početku ne daje naslutiti da to može donijeti i neke poteškoće. Gledamo u javne osobe i mislimo da je ta vrsta publiciteta u redu. Ali, kako vrijeme prolazi, nedostaje vam čak i anonimnost, nedostaje vam privatnost da možete bilo kad, u bilo kojem izdanju, raditi ono što vas je volja. Trudim se oduprijeti svim tim zadanim formama, biti svoja, i da Novak bude svoj. Nekad zbog toga trpim kritike zašto se nisam našminkala ili zašto nisam uvijek u štiklama, ali sam odlučila da, između onog kako ja sebe vidim i volim i kako to javnost očekuje, biram ne razočarati ono što jesam”, rekla je Jelena u intervjuu.

 

‘Trudim se ne davati povoda za naslove’

Kako tvrdi, uspješno balansira između uloge uspješne poslovne žene s jedne strane i posvećene majke, supruge i domaćice s druge strane. “Zašto jedna uloga mora isključivati drugu? Smatram da su obje uloge veoma važne u ženinom životu. Obitelji ću uvijek biti posvećena do posljednjeg atoma energije, ali imam i veoma jasnu listu prioriteta kad je riječ o poslovnim obvezama. I Novakova i moja majka su radile i brinule o obitelji pa vjerujem da takav uzor trebaju imati i naša djeca. Samo radom možemo doći do svojih ciljeva”, ispričala je.

Na pitanje kako joj polazi za rukom da bude pošteđena određenih naslova u medijima, Jelena odgovara: “Vrijeme u kojem živimo, s razvojem tehnologija i društvenih mreža, pridonijelo je da je život javnih osoba dostupan u svakom trenutku. Svjesna sam da kao supruga popularnog sportaša mogu biti zanimljiva žutom tisku pa se iz tog razloga trudim ne davati mnogo povoda za naslove”, zaključila je Jelena.

Povratak na Net.hr