Hot

OGLUŠILA SE O ODLUKE

SUD KAZNIO SEVERINU: Zbog objavljivanja fotografija sina morat će platiti desetke tisuća kuna 

Još uvijek se ne zna koliko će točno novca pjevačica uplatiti u državni proračun, a tu će odluku donijeti Općinski građanski sud u Zagrebu

Severina će morati platiti novčanu kaznu od nekoliko desetaka tisuća kuna jer se oglušila o odluku Županijskog suda u Dubrovniku te je nakon njihove zabrane nastavila objavljivati fotografije sa sinom na društvenim mrežama, pišu 24sata.

Točan iznos koji će pjevačica uplatiti u državni proračun zasad nije poznat, a odredit će ga Općinski građanski sud u Zagrebu jer je predmet u njihovoj nadležnosti.

Podsjetimo, sud u Dubrovniku potvrdio je privremenu mjeru zagrebačkog suda iz srpnja prošle godine prema kojoj se Severini zabranilo objavljivanje fotografija maloljetnog sina kojeg je dobila u vezi sa srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem.

SEVERINA SE OGLUŠILA NA ODLUKU SUDA: Objavila je nove fotografije sa sinom iako je zbog toga izgubila spor

IGOR KOJIĆ OBJAVIO FOTKE SA SEVERINOM I PREKINUO ŠUTNJU: ‘To je ljubav koja se ne mjeri lajkovima i followima…’

Osim toga, naredili su joj da u roku od osam dana od pravomoćnosti rješenja ukloni sve sinove fotografije s društvenih mreža. Ukoliko ih ne posluša, morat će platiti 5.000 kuna novčane kazne koja će duplo narasti svaki put kada objavi novu fotografiju.

Kako pišu 24sata, sud je prilikom donošenja odluke uzeo u obzir to što se Severina i Milan Popović ne slažu oko objave fotografija njihova sina, odnosno da se otac dječaka izričito protivi tome. Prema Obiteljskom zakonu roditelji koji imaju zajedničku skrb trebaju sporazumno donositi odluke koje su bitne za dijete.

Dubrovački sud je vodio računa i o Konvenciji o pravima djeteta prema kojoj svako dijete ima pravo na zaštitu privatnosti. Nadalje, Agencija za zaštitu osobnih podataka roditelje koji objavljuju fotografije i podatke o svojoj djeci na društvenim mrežama smatra neodgovornima.

Severinu Kojić na Instagramu prati 1,2 milijuna ljudi, a na Facebooku gotovo 900.000 pa sud smatra da bi negativni komentari ispod dječakove fotografije negativno utjecali na njegov daljnji razvoj.

Povratak na Net.hr