IZ 1940.

STRIP BATMAN IZ 1940. OBORIO SVJETSKI REKORD NA DRAŽBI: Nekad je koštao 10 centi, a sada je prodan za 2, 2 milijuna dolara

Cijena mu je skočila i prije dražbe i od sredine prosinca pristiglo je više od 24 ponude

Strip Batman iz 1940. prodan je na dražbi u Sjedinjenim Državama za više od 2,2 milijuna dolara. Ta je prodaja postavila svjetski rekord na dražbi stripova o superheroju Batmanu, priopćila je u četvrtak aukcijska kuća Heritage Auctions sa sjedištem u Dallasu.

Kupac je želio ostati anoniman, rekao je glasnogovornik aukcijske kuće Robert Wilonsky agenciji dpa. Strip Batman br. 1 prikazuje Batman i njegovog pomoćnika Robina kako lete na žutoj pozadini i crvenom obzoru Gotham Cityja.

Poznati likovi Joker, Hugo Strange i Žena-mačka (Catwoman) također se pojavljuju u tom izdanju koje je u gotovo savršenom stanju, navela je aukcijska kuća.

Kolekcionar je kupio taj strip za 3000 dolara u Houstonu 1979. Njegova originalna cijena 1940. bila je 10 centi. Cijena mu je skočila i prije dražbe i od sredine prosinca pristiglo je više od 24 ponude. Prijašnji rekord za strip o Batmanu postavljen je u studenome kada je Heritage prodao na dražbi Detektivski strip (Detective Comics) br. 27 iz 1939. godine u kojemu se prvi put pojavljuje Batman za 1,5 milijuna dolara.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr