Stevo Karapandža: Nije bilo lako u 40-oj krenuti od nule

26.1.2010.
14:35
VOYO logo

''Nije bilo lako početi iznova život u Švicarskoj s 40 godina. Često govorim da sam počeo i ispod nule. Međutim, napravio sam karijeru na švicarskoj gastronomskoj sceni koja ima vrlo izraženu kulinarsku kulturu i iznova izgradio svoje ime. Kada sam stigao nitko nije znao tko je Karapandža. A sada, u restoranu koji vodim, primam rezervacije za rujan'', izjavio je veliki majstor kuhinje na promociji knjige dodavši i da se planira vratiti živjeti u Hrvatsku.

''Naravno da mi nedostaje Zagreb i prijatelji koji ovdje žive. Odrastao sam u Zagrebu i radio kao kuhar. Radujem se povratku i mirnijem životu'', priznao je Karapandža, koji je otkrio i što voli vidjeti na svom tanjuru. ''Često me pitaju koje jelo mi je najomiljenije. Volim paštu fažol. Ali, obožavam štrukle. To je jedinstveno hrvatsko tradicionalno jelo i trebalo bi se služiti u svim krajevima svijeta. Trebalo ga je do sada patentirati kao takvo'', rekao je Karapandža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki majstor rekao je i kako ne vidi ništa loše u nizu kulinarskih TV-emisija na hrvatskim televizijama, ali je dodao i da je većina njih miljama daleko od emisije Male tajne velikih majstora kuhinje koju je vodio s Oliverom Mlakarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo