KOLEGE GA OBOŽAVALE

SRETAN ROĐENDAN, LEGENDO: Pet stvari koje sigurno niste znali o Robinu Williamsu

Legendarni glumac Robin Williams svojim je radom uveseljavao čitav svijet tako da je njegova preuranjena smrt bila prava tragedija. Da je živ, danas bi slavio 64. rođendan, a prisjetite ga se čitajući ovaj tekst.

Karijeru je započeo kao ulični pantomimičar ispred Muzeja suvremene umjestnosti u New Yorku, a do njezina kraja Robin Williams razvio se u komičara koji je mogao nasmijati gotovo svakoga pa tako i američke vojnike u Afganistanu i Iraku koje je nekoliko puta posjetio, piše Huffington Post.

Ovo je još pet priča u kojima se Williams pokazao kao velik čovjek kojega su voljele sve kolege.

 1. Williams je improvizirao Duha u “Aladinu”

robin-williams-duh-aladin

“Aladin” nije dobio Oscara za najbolje prilagođeni scenarij jer je Robin Williams većinu uloge Duha – improvizirao.

“Na početku sam radio na tekstu iz scenarija i pitao sam ‘Imate li što protiv ako pokušam nešto?’, a 18 sati kasnije imali su Duha. Svidjelo im se pa sam improvizirao čitav lik. Mislim da je na kraju bilo oko 40 različitih glasova koje sam učinio za tu ulogu”, napisao je Williams na Redditu, a to je potvrdio i John Musker, producent i redatelj “Aladina”.

Williams je ne neki način improvizirao većinu svojih kultnih uloga.

2. Kada je Christopher Reeve nakon nesreće ležao u bolnici, Williams ga je posjetio prerušen u stažista

robin-williams-uloge

Christopher Reeve i Williams postali su dobri prijatelji tijekom školovanja na Juilliardu. Williams je uvijek tvrdio kako ga je Reeve u to vrijeme doslovno hranio jer on nije imao novca. A kada je Reeve doživio kobnu nesreću, Williams mu je vratio uslugu.
‘Uletio’ je u njegovu bolesničku sobu odjeven kao stažist, s plavom kapom, kirurškim ogrtačem i naočalama, govoreći na ruskom naglasku kako je njegov proktolog i da ga odmah mora pregledati.
“Nasmijao sam se po prvi put nakon nesreće. Moj stari prijatelj pomogao mi je shvatiti da će nekako sve biti u redu”, opisao je najpoznatiji ‘superman’ prijateljev posjet u svojoj knjizi “Still me”.
Williams je kasnije na sličan način iznenadio i Sharon Osbourne kada joj je dijagnosticiran rak.

3. Tijekom snimanja “Schindlerove liste” Williams je nazvao Spielberga kako bi mu pričao viceve i podigao mu raspoloženje

robin-williams

Steven Spielberg bio je jako potresen tijekom snimanja filma, a razgovore s Williamsom nazvao je “komičnim paketima brige preko telefona”.
“Mislim da sam ga nazvao samo jednom ili dvaput. Zvao sam ga i predstavio se kao glasnogovornik društva koje skuplja novac za pomoć starijim Nijemcima koji su zaboravili sve što se dogodilo prije 1945. godine. Sjećam se da se smijao i zahvaljivao mi”, napisao je glumac na Redditu.

4. Williams je u srednjoj školi proglašen kao učenik “s najmanjom vjerojatnošću da će uspjeti”

robin-williams-grammy

Williams je pohađao srednju školu Redwood u Kaliforniji gdje je tijekom završne godine održano glasovanje i on je proglašen “najzabavnijim i s najmanjom vjerojatnošću da će uspjeti u životu.”

Kasnije je osvojio pet Grammyja, dva Emmyja i Oscara.

5. Njegova omiljena knjiga iz djetinjstva bila je “Lav, vještica i ormar” i čitao ju je vlastitoj djeci

robin-williams-miss-doubtfire

 

“Dok sam odrastao, obožavao sam knjigu “Lav, vještica i ormar” i naglas sam pročitao čitavu seriju knjiga svojoj djeci. Jednom sam čitao Zeldi i ona je rekla ‘nemoj činiti nikakve smiješne glasove, čitaj svojim glasom’. Tako sam i učinio, a ona je rekla ‘tako je bolje'”, izjavio je glumac.

Počivao u miru.

 

Huffington Post/Hot.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr