R.I.P.

‘SPREMAN SAM UMRIJETI’: Legendarni Cohen predosjetio je da mu se bliži smrt i da mu sat otkucava

Legendarni glazbenik Leonard Cohen preminuo je u 82. godini života, a vijest o smrti objavljena je na njegovom službenom Facebook profilu.

“S velikom tugom objavljujemo da je legendarni pjesnik, kantautor i umjetnik, Leonard Cohen, preminuo”, stoji u objavi, a navodi se da će pokop biti održan u Los Angelesu. Datum sprovoda još uvijek nije određen.

NAPUSTIO NAS JE JEDAN OD NAJVEĆIH GLAZBENIKA SVIH VREMENA: Preminuo legendarni Leonard Cohen (82)

Njegov sin Adam rekao je za Rolling Stone da je njegov otac umro spokojno u svom domu u Los Angelesu, znajući da je dovršio najznačajniji album, kako je smatrao. “Skladao je sve do zadnjeg trenutka i to u svom prepoznatljivom humorističnom stilu”, rekao je Adam.

Cohen je nedavno dao izjavu za The New Yorker, gdje je ustvrdio da “njegov sat otkucava” te izrazio sumnju da će biti u mogućnosti dovršiti još jedan album nakon nadolazećeg, 14. studijskog albuma You Want It Darker, rekavši da je spreman umrijeti.

SVIJET U SUZAMA ZBOG LEONARDA COHENA: Može li ovaj tjedan biti gori?

Neke od njegovih najpoznatijih pjesama Suzanne, So Long, Marianne, Bird on the Wire, In My Secret Life i druge pjevušile su generacije, a neke od njih izvodili su mnogi glazbenici, među njima i Johnny Cash i Joe Cocker.

U svom posljednjem albumu You Want It Darker pjevač razmišlja o vlastitoj smrti. Album je izašao 21. listopada, samo nekoliko mjeseci nakon smrti Norvežanke Marianne Ihlen, s kojom je živio na grčkom otoku Hydri i koja mu je bila nadahnuće za pjesmu So Long, Marianne.

U razdoblju od 1994. do 1999. napravio je pauzu od glazbene industrije te se posvetio zen budizmu. “Život mi je bio pun nereda i kaosa, i u tom sam periodu uspio postići malo discipline. Nakon toga sam se odlučio vratiti glazbi”, rekao je glazbenik o tom razdoblju života.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr