Šokantna priznanja i mučne borbe: Skandali koji su obilježili 2013. godinu

Od borbi za skrbništvo poznatih parova, mučnih priznanja o zlostavljanjima do drama koje su se rasplitale i rastezale po medijima – donosimo skandale koji su obilježili 2013. godinu.

Razlaz Sevke i Milana te njihova borba za skrbništvo

Pregled započinjemo prekidom Severine i Milana Popovića, odnosno njihovom borbom za skrbništvo. Nakon što je objavljeno da se par razišao, skoro su svakoga dana mediji, srpski i hrvatski, objavljivali nove detalje o njihovoj vezi, prekidu te ostalim pikanterijama.

Njihovi naizgled dobri odnosi ubrzo su se pretvorili u verbalna ‘rešetanja’ putem medija, a nakon prvog ročišta za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, koje je održano u Zagrebu, medijska prepucavanja su prestala. U prosincu je održano i drugo ročište.

Borba za skrbništvo Anđe Marić

Još je jedna borba za skrbništvo privukla pažnju javnosti i medija. Anđi Marić nepravomoćnom je presudom oduzeto skrbništvo nad sinom Gašperom, nakon čega je ona uložila žalbu.

Proces koji je pjevačica vodila s bivšim suprugom Primožem Dolničarom za skrbništvo nad sinom je, prema odluci višeg slovenskog suda, poništen i pokrenut je novi.

Raspad braka Marija Valentića i Mirne Maras

Iako je i u 2013. godini bilo puno prekida i razvoda, hrvatsku je javnost i medije nekako najviše šokirao razvod Mirne Maras i Marija Valentića.

Dan nakon Velike Gospe voditeljica i bivša Bingo-djevojka Mirna Maras (34) i glumac i bivši Mister turizma Mario Valentić (33) trebali su proslaviti šestu godišnjicu braka, ali od slavlja nije bilo ništa jer je par objavio da se razvodi.

Njihova ljubav započela je 2005. godine. Zajedno su odlučili živjeti mjesec dana nakon što su se upoznali, a sljedeće ljeto su se i zaručili. Vjenčali su se sredinom kolovoza 2007. godine, a sina Niku dobili su u lipnju 2009. godine.

Borba Nives Celzijus za zasluženog Kiklopa

A sad nešto sasvim drugačije! Bilo je to davne 2008. godine kad je Nives Celzijus trebala dobiti Kiklopa za Hit godine za Golu istinu. Međutim stvari su se zakomplicirale i krenulo je medijsko prepucavanje Sajma knjiga u Puli i autorice najprodavanije hrvatske knjige svih vremena. Kako bi dobila ono što je zaslužila, Nives je pravdu istjerala sudskim putem. I presuđeno je njoj u korist, pa je konačno svog zasluženog Kiklopa dobila 2013. godine.

‘Sada se osjećam sjajno. Bojala sam se da mi možda opet neće pripremiti neku spačku. Čekala sam da mi odnekud padne kanta vode na glavu, ali ništa od toga se nije dogodilo. Dapače, bila sam pozitivno iznenađena’, rekla je Nives za hot.hr neposredno nakon dodjele.

Nakon ovog skandala sa sretnim završetkom, tu su i dvije potresne priče. Nina Morić i Simona Šajn progovorile su o zlostavljanju i šokirale.

Šokantno priznanje Nine Morić

Najpoznatija hrvatska manekenka s talijanskom adresom Nina Morić u listopadu je ove godine talijanskim medijima otkrila strašan detalj iz svog djetinjstva.

‘Dok sam bila djevojčica, fizički i seksualno me je zlostavljao otac. Zbog očevog sam nasilja često kao dijete završavala u bolnici. Kako bih pobjegla od fizičkog i seksualnog nasilja, odlučila sam otići iz Hrvatske čim mi se za to pružila prilika’, objasnila je Nina u intervjuu za talijansku televizijsku postaju Canalle 5.

Ispričala je i da je to ostavilo traga na njoj te da je zbog toga imala probleme s muškarcima: ‘Te je odnose obilježilo upravo ružno i nasilno djetinjstvo s mojim ocem. Kao djevojčicu me silovao. Kao dvogodišnja djevojčica bila sam oteta i zatočena u jednoj garaži, a s 12 godina imala sam problema sa samoozljeđivanjem jer sam za očeva silovanja krivila sebe’, dodala je Nina.

Priznala je i da oca nije vidjela pet godina iako je on s njom pokušao stupiti u kontakt kako bi vidio unuka. Kako bi ohrabrila sve djevojčice koje su žrtve nasilja u obitelji, Nina ima namjeru napisati i knjigu o traumama koje je proživjela.

Ispovijest Simone Šajn

U listopadu 2013. godine u zagrebačkoj župi Kraljice Svete krunice bivša starleta Simona Šajn iznijela je potresno svjedočanstvo o svom životu i detalje za koje je malo tko znao.

Simona se prije nešto manje od dvije godine povukla se iz javnog života i utjehu našla u vjeri.

Svoj novi poziv Simona je osjetila na duhovnoj obnovi kod fra Zvjezdana Linića, gdje je priznala da se već sa 16 godina počela baviti prostitucijom i prodavati svoje tijelo, a o svom ‘bivšem’ životu progovorila je pred prepunom dvoranom u crkvi Kraljice Svete krunice. Tada je prvi put u javnost iznijela i do tada neznani podatak o tome da ju je s 13 godina zlostavljao očuh.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr