POSJEĆUJE PSIHIJATRA

SLAVNA GLUMICA PROGOVORILA O DUGO SKRIVANOJ DIJAGNOZI: ‘Pijem tablete i tako će vjerojatno biti zauvijek’

Glumica poznata po ulogama u filmovima Mamma Mia!, Pisma Juliji i Lovelace nikada nije skrivala da posjećuje psihijatra, a sada je otvoreno progovorila i o svojoj dijagnozi. Ona, naime, pati od opsesivno-kompluzivnog poremećaja i pije lijekove od svoje 19. godine.

Amanda Seyfried je otvoreno progovorila o tome kako je živjeti s opsesivno-kompulzivnim poremećajem.

Glumica od tog poremećaja pati od svoje 19. godine. Dugo je skrivala dijagnozu jer se bojala osude javnosti, no shvatila je da psihološke poremećaje treba destigmatizirati.

Amanda je o bolesti progovorila za magazin Allure, za koji je snimila naslovnicu i dala veliki intervju. Pitanje o njezinom mentalnom zdravlju iskrsnulo je tijekom razgledavanja njenog doma u New Yorku. Novinari su primijetili da u gostinjskoj kući nema pećnice pa su je pitali ima li to veze s njenom dijagnozom.

New @voguerussia 📷@alexilubomirski

A post shared by Amanda Seyfried (@mingey) on

“Da. To je zbog plina. Nešto se lako može zapaliti ako ostavite štednjak upaljen. Ili pećnicu”, rekla je glumica.

Priznala je da zbog poremećaja redovito pije tablete.

“Uzimam Lexapro i tako će vjerojatno biti zauvijek. Pijem ih već 11 godina, otkako sam napunila 19, ali najnižu dozu. Ne znam je li to placebo ili nije, ali ne želim riskirati”, rekla je Seyfried.

Svjesna je da ljudi drugačije percipiraju psihičke bolesti.

“Treba ih shvatiti ozbiljno kao i bilo što drugo. Bez obzira na to što mentalnu bolest ne možemo vidjeti – to nije izraslina niti cista – ali je tamo. Zašto nam treba dokaz? Ako se može liječiti, onda se liječite”, poručila je Amanda.

Ovo nije prvi put da je glumica govorila o svojim borbama s bolešću, piše Motto. Već je ranije govorila o svojim posjetima psihologu kako bi svladala strah od pozornice.

“Imam puno problema s kojima se cijeli život borim, ali radim na tome. Prestravljena sam, ali to je upravo ono što želim”, rekla je Seyfried.

Povratak na Net.hr