ODLAZAK LEGENDE

SJEĆATE LI SE LEGENDE EX-YU GLUMIŠTA? Popularni Čkalja preminuo je na današnji dan u bijedi i samoći

Na današnji dan, prije točno 13 godina, preminuo je jedan od najvećih komičara bivše Jugoslavije, Miodrag Petrović poznat i kao Čkalja.

Ovaj posljednji velikan jugoslavenskog glumišta bio je nacionalni junak, čovjek iz naroda kojeg su svi obožavali. Njegove su uloge publici podarile toliko smijeha i zabave, a svi će ga pamtiti kao Paju Jaru, Gvozdena, Blagoja, Srećka Napast, Mitu…

SJEĆATE LI SE BRANKA KOCKICE? Evo kako se junak iz djetinjstva pretvorio u tragičnog lika

Nažalost, legendarni Čkalja umro je u bijedi i samoći, zaboravljen od svih i više gladan nego sit.

Svi se sjećaju njegova upečatljiva govora iz 2002. nakon što je primio nagradu za životno djelo Car Konstantin i u kojem je naveo da je dugo živio kao da je već pokopan.

“Da živim u Americi i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa djeci, pa punici, zatim producentu i redatelju. Ali, budući da sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svome šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kost, pa susjedi u baraci koja mi ostavi mlijeko, pa mom poštaru koji mi uvijek, na vrijeme sa zakašnjenjem, donese mirovinu. Da nije bilo njih, ne bih bio ovdje”, rekao je tada legendarni glumac.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr