Šezdeset godina zatvora zbog golih ljepotica

Muškarcu koji je objavio golišave fotografije Scarlett Johansson, Mile Kunis i Christine Aguilere prijeti dugogodišnja zatvorska kazna. Optuženi je hakirao mail adrese više od 50 osoba.

Amerikanac Christopher Chaney (35) izjasnio se krivim za krađu i objavljivanje golišavih fotografija poznatih glumica i pjevačica, a ako bude osuđen, mogao bi dobiti kaznu u visini do 60 godina zatvora. Chaney je priznao krivicu Federalnom sudu u Los Angelesu, i to po devet točaka optužnice.

Podsjetimo, Chaney, koji je priznao da je hakirao mail adrese više od 50 poznatih osoba, uhićen je u listopadu prošle godine nakon 11-mjesečne istrage FBI-ja. Njegove su aktivnosti rezultirale ‘curenjem’ fotografija gole Scarlett Johansson i Mile Kunis.

Scarlett Johansson priznala je da su njezine fotografije bile namijenjene njezinom tadašnjem suprugu, glumcu Ryanu Reynoldsu, kao i da je dugo vremena bila uvjerena da je fotografije objavio netko od njezinih prijatelja, zbog čega je teško vjerovala svojim bližnjima.

Chaney je priznao i da je brojne fotografije i druge privatne podatke koje je ukrao od poznatih poslao drugom hakeru i internetskim stranicama koje se bave slavnim i poznatim osobama, odnosno otkrivaju detalje o istima.

‘Njegovo priznanje krivice baca svjetlo na mračan podzemni svijet hakiranja. Ovaj slučaj pokazuje da svi, čak i javne osobe, moraju poduzeti sve mjere kako bi zaštitili svoje osobne podatke od hakera koji žive u ovom mračnom svijetu’, komentirao je tužitelj André Birotte.

Povratak na Net.hr