banner

BOGATA PONUDA

SERIJE O KOJIMA PRIČA CIJELA REGIJA: Na PLAY Premiumu čekaju vas vrhunski dramski, kriminalistički i povijesni naslovi

Besplatno možete pogledati većinu pilota svih serija ili možete isprobati sedam dana besplatno PLAY Premium uslugu i pogledati cjelokupnu ponudu serija i filmova

Sigurno ste u potrazi za najboljim regionalnim dramskim, kriminalističkim, povijesnim i humorističnim serijama! Sve su na PLAY Premiumu, ovdje su dostupne sve najveće produkcije iz regije:

JUŽNI VETAR

Kada se 2018. pojavio film „Južni vetar“ osvojio je gledatelje diljem svijeta, od Francuske do Japana, a 2020. dobio je nastavak u seriji koja se zasigurno može smatrati regionalnim TV fenomenom. Uz izvrsnu produkciju, odličnu glumačku postavu, specijalne efekte i dijaloge koji jednostavno, nepretenciozno i direktno pogađaju u temu, ne čudi da je serija oborila sve rekorde gledanosti čim je puštena u eter.

Odmah je prikupila brojne hvalospjeve te je na Međunarodnom festivalu drame i serija – FEDIS, osvojila nagradu „Zlatna antena“ za najgledaniju seriju 2020. Odlična glumačka ekipa, predvođena sjajnim mladim srpskim glumcem Milošem Bikovićem vratila se i u seriji. Izuzetak je jedino što je sjajnog Dragana Bjelogrlića u ulozi Cara zamijenio legendarni Miki Manojlović. Radnja kreće tamo gdje je film stao – odlaskom Petra Maraša u zatvor. Prve četiri epizode zapravo su proširena verzija filma, a ostalih 10 prati radnju nakon filma.

SENKE NAD BALKANOM

Kritičari smatraju kako je serija „Južni vetar“ produkcijsku letvicu digla visoko, po uzoru na svjetska mjerila te da joj mogu parirati jedino Bjelogrlićeve „Senke nad Balkanom“. Ova povijesno-kriminalistička serija smatra se najskupljom ikad proizvedenom u Srbiji, a neki su je prozvali i srpskim „Peaky Blindersom“. Radnja je smještena u turbulentne 20-e godine 20. stoljeća, a prati slučaj dvojice inspektora koji upadaju u vrtlog stravičnih serijskih ubojstava. I dok se zemlja oporavlja od posljedica Prvog svjetskog rata, nove mračne sile nadvile su se nad Balkan.

Legendarni glumac Dragan Bjelogrlić autor je, scenarist i producent ove iznimno napete kriminalističke serije, a maestralno je odigrao i glavnu ulogu. I dok se miješaju stvarnost i fikcija, pojavljuju se i neke povijesne ličnosti, poput Ante Pavelića, kojeg glumi Bojan Navojec te tajni agent Sovjetskog Saveza, Mustafa Golubović, kojeg je sjajno utjelovio Goran Bogdan.

Pogledaj besplatno pilot

BESA

Vrhunska kriminalistička akcijska serija nastala u izvršnoj produkciji RTL-a te u međunarodnoj koprodukciji Adrenalina i Red Planet Picturesa zove se „Besa“. Serija je okupila veliku međunarodnu i regionalnu ekipu autora i glumaca, predvođenu poznatim britanskim scenaristom Tonyjem Jordanom („Hustle“, „Life on Mars“). Jordan je, zajedno sa scenaristom Mladenom Matičevićem i timom pisaca iz naše regije, a po originalnoj ideji Srđana Šapera, kreirao prvu regionalnu seriju koja zadovoljava sve standarde poznatih britanskih dramskih serija. Priča prati život Uroša Perića (Radivoje Bukvić), poslovnog čovjeka iz Beograda, koji, kako bi zaštitio svoju obitelj od krvne osvete, pristaje postati ubojica za albansku mafiju.

Pogledaj besplatno pilot

DRŽAVNI SLUŽBENIK

Prva serija koja se na ovim prostorima bavi tematikom rada tajnih službi je „Državni službenik“. Modernu i uzbudljivu priču o agentima srpske obavještajno-sigurnosne agencije koji svakodnevno uklanjaju najopasnije prijetnje državi predvodi mladi glumac Milan Marić („Besa“). Ova kriminalistička serija prožeta je ispitivanjem privatnih odnosa među agentima, pojmova ljubavi i prijateljstva, obitelji, lojalnosti i prioriteta, naročito u svijetu kakav je danas, i u odnosu na sve što taj svijet od nas traži. Ona nam otvara jedna teška, velika vrata iza kojih svi želimo zaviriti – vrata Službe, kako se god zvala, u kojoj god državi bila.

Državni službenik je i priča o herojima bez imena, onima čiji posao podrazumijeva da će bezimeni zauvijek i ostati. U siječnju ćete na Play Premiumu premijerno moći gledati drugu sezonu.

Pogledaj besplatno pilot

PET

Kriminalistička serija „Pet“ u fokus stavlja ženske likove. Splet sudbine opet spoji prijateljice iz djetinjstva kada se nađu u središtu obračuna kriminalaca. Dogodilo im se nešto na što nisu bile spremne, ali briga za djecu, odanost prijateljstvu i ženska intuicija od njih će napraviti opasne i nepredvidljive protivnice koje nitko nije očekivao u kriminalnom miljeu. Ovu fantastičnu petorku igraju glumice Jelena Đokić („Jutro će promijeniti sve“), Hristina Popović („Parada“, „Blago nama“), Marija Karan („Budva na pjeni od mora“), Gala Videnović („Moj tata na određeno vrijeme“) i Milena Radulović („Besa“).

Pogledaj besplatno pilot

JUTRO ĆE PROMENITI SVE

Dramska serija koja je osvojila srca milenijalaca je „Jutro će promeniti sve“. Serija vjerno prikazuje duh Beograda danas, a u središtu priče četvero je mladih na pragu tridesete, bez posla i obitelji koji traže svoje mjesto pod suncem. Svaka mlada osoba prepoznat će se barem u jednoj situaciji od mnoštva životnih izazova s kojima se susreću glavni junaci. Serija je popraćena odličnom glazbom domaćih bendova i prekrasnim snimkama grada te tako na još jedan način odaje počast vremenu u kojem živimo. U glavnim ulogama su talentirani mladi glumci Jovana Stojiljković („Južni vetar“, „Senke nad Balkanom“), Andrija Kuzmanović („Senke nad Balkanom“), Isidora Simijonović („Ubice mog oca“) te Nikola Rakočević („Otac“, „Državni službenik“) koji je 2014. na Filmskom festivalu u Berlinu proglašen najboljim mladim europskim glumcem.

Pogledaj besplatno pilot

Ovo je samo dio ponude svih regionalnih serija na PLAY Premiumu. Besplatno možete pogledati većinu pilota svih serija ili možete isprobati sedam dana besplatno PLAY Premium uslugu i pogledati cjelokupnu ponudu serija i filmova.

Isprobaj PLAY Premium odmah!

Povratak na Net.hr