Svi imaju nešto za reći

‘VRATILO ME U PROŠLOST…’ Andrea Andrassy objasnila zašto je komentirala slučaj mame i vraćenog bona za H&M

Nakon što se posvuda pojavila priča o mami koja je vratila rođendanski poklon u obliku bona za H&M kojeg je njezina kći dobila od prijateljice, uz obrazloženje da je mama obrazovana i može svojoj kćeri priuštiti bolju robu, slučaj je u svojoj kolumni spomenula i Andrea Andrassy.

Neki znatiželjnici upitali su Andreu zašto je o slučaju pisala u kolumni, a ona je ponudila izvrstan odgovor u obliku Facebook statusa:

“I evo, opet je pun Fejs mama i poklona. Neki me pitaju zašto sam slučaj komentirala u kolumni. Zato što sam u ponedjeljak uz jutarnju kavu na jednom portalu uhvatila priču o vraćenom poklonu (otkud sam i preuzela cijelu priču), i odmah me vratilo u osnovnu školu.

U vrijeme kad su neki klinci imali za mjesečne izlete u Graz da se obuku, a neki ne. Sjećam se grupica već tada. Grupiralo se i kasnije – tko je imao za Marte, tko nije. Pa tko je imao za super mobitel, a tko ga uopće nije imao. Grupiralo se, rugalo se, došaptavalo.

Danas ima još puno više stvari na kojima se može grupirati, a rezultat je uvijek isti – ili si u cool grupi ili nisi. A to ne bi trebalo biti tako u školi, ne zbog odjeće koju nosiš ni zbog mobitela s kojeg šalješ poruke.

Ne bi trebalo biti ni zbog auta u kojem te mama doveze u školu. Ne bi trebalo biti tako ni kasnije u životu – grupiranje i ismijavanje na temelju toga tko ima ili nema za neki odjevni predmet ili statusni simbol je za mene uvijek neprihvatljivo i mislim da je to nešto što svi moramo usaditi u mlađe generacije.

Ovo nije stvar imena i lica u ovom slučaju – ovo je stvar tisuće bezimenih koji svaki dan u školi sjede odvojeni od onih drugih, “boljih”, “poželjnijih.” Svijet u kojem je majica na tebi vrijednija od onog što imaš unutra je pogrešan svijet, a na nama je da ga ispravimo, barem malo.”

MAMA KOJA JE VRATILA BON OD 200 KUNA IZ H&M-a: ‘Upropastili ste život mojoj kćeri i meni, tužit ću vas!’

Povratak na Net.hr