PRERAČUNALI SU SE?

RUSKI TAJKUN I NJEGOVA ŽENA SRPKINJA U PROBLEMIMA: Zaplijenili im jahtu vrijednu tri milijarde kuna jer je nisu platili?

Najveći svjetski privatni jedrenjak, u vlasništvu ruskog tajkuna Andreja Meljničenka, zaplijenjen je na Gibraltaru, potvrdile su u ponedjeljak Britanske prekomorske vlasti.

Ruski milijarder Andrej Meljničenko navodno duguje milijune eura njemačkom brodogradilištu Nobiskrug, zbog čega je njegov jedrenjak Sailing Yacht A još prošlog tjedna zaplijenjen na Gibraltaru.

‘BRODIĆ’ VRIJEDAN TRI MILIJARDE KN: Pogledajte novu impozantnu jahtu ruskog tajkuna i njegove žene Srpkinje

Najveća jahta na svijetu, dugačka 143 a visoka 90 metara, zaplijenjena je na putu iz brodogradilišta u njemačkoj luci Kiel do Španjolske. Službena predaja jedrenjaka novom vlasniku bila je zakazana unutar iduća četiri mjeseca.

Jedrenjak napravljen po narudžbi ima više od 3700 metara kvadratnih, što je oko polovice veličine nogometnog igrališta, a dizajnirao ga je francuski dizajner Philippe Starck. Procjenjuje se da bi koštao oko 400 milijuna eura.

Meljničenkov glasnogovornik je rekao kako je brod zaplijenjen zbog “tehničkog problema”, a u priopćenju za dpa je ustvrdio kako su “uvjereni da će zapljena biti ukinuta u narednim danima, te da će ova nesretna epizoda biti završena”.

Andrej i Sandra Meljničenko.
Andrej i Sandra Meljničenko.Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/PIXSELL

Meljničenko i njegova supruga Sandra, inače hrvatskog i srpskog podrijetla, podigli su veliku prašinu kada su prošle godine Temzom uplovili u London svojom jahtom, nazvanom Motor Yacht 1, vrijednom 225 milijuna funti. Jahta je bila deveta najduža na svijetu, no očito im nije bila dovoljno luksuzna pa su naručili novu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr