SVIJET TUGUJE

PROŠLA JE PRVA GODINA BEZ PRINCEA: Njegova smrt šokirala je svijet, a ni danas nije posve jasno što se dogodilo

Prince je pronađen mrtav u dizalu svog doma, a čitav svijet se zapitao kako je do toga došlo. No, ni godinu dana nakon tog nemilog događaja okolnosti njegove smrti nisu razjašnjene.

Na današnji dan prije godinu dana svijetom je odjeknula vijest da je umro Prince, jedan od najvećih glazbenika svih vremena. Pronađen je mrtav u dizalu svojoj rezidenciji Paisley Park, u  57. godini, a uzrok smrti nije bio poznat. Kako nije bilo tragova nasilne smrti, zaključeno je da se predozirao, iako nije konzumirao ni alkohol ni marihuanu.

TRAGEDIJA OD KOJE SE SLAVNI PRINCE NIKADA NIJE OPORAVIO: ‘Kad je vidio našeg sina, osmijeh mu se pretvorio u užas’

Nalazi obdukcije potvrdili su da je riječ o prevelikoj dozi snažnih analgetika, među kojima se našao i fentalin. Svi su mislili da je bila riječ o jednom izdvojenom slučaju, no prije nekoliko dana su objavljeni sudski dokumenti koji pokazuju da je Prince bio ovisnik o opiodima. Čitav Paisley Park bio je pun tableta, skrivenih u bočice od vitamina ili vrećice, a dobar dio lijekova nije uopće bio izdan na njegovo ime.

No, i dalje je nepoznanica kako je Prince sve te godine skrivao svoju ovisnost. I, nešto još važnije: kako je došao do fentanila, opijata koji je 50 puta jači od heroina?

SUDSKI DOKUMENTI OTKRIVAJU PRAVU ISTINU O PRINCEU: Bio je ovisnik o lijekovima?

Zbog tih pitanja istraga njegove smrti još traje.

Prince je zadužio čovječanstvo svojim glazbenim stvaralaštvom. Tijekom svoje karijere osvojio je jednog Oscara, sedam Grammyja i jedan Zlatni globus. Smatra ga se jednom od najutjecajnijih osoba svih vremena.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr