BIT ĆE DIO IZLOŽBE

PRONAĐENI MEDALJON S TITANICA KRIJE NESRETNU LJUBAVNU PRIČU: Samo jedno od njih dvoje je preživjelo potonuće

Nedavno je na dnu oceana pronađen medaljon koji je pripadao jednoj od putnica na legendarnom Titanicu, a koja je u nesreći izgubila supruga.

Žetoni za kockanje, spomenuti medaljon i lisice samo su neki od predmeta koji su pronađeni u kovčegu koji je pripadao putnici prve klase Virginiji Estelle McDowell Clark i njezinu suprugu Walteru Milleru Clarku, a koji su pronađeni na legendarnom Titanicu, piše USA Today.

NOVI DOKAZI O NAJPOZNATIJEM BRODOLOMU U POVIJESTI: ‘Otkrili smo pravu istinu o Titanicu!’

Pronađen je medaljon s Titanica.Foto: Screenshot Youtube

Njihovi predmeti postat će izložbeni primjerci na izložbi u Luxor hotelu i casinu u Las Vegasu povodom 105. godišnjice potonuća broda. Potpredsjednica izložbe Alexandra Klingelhofer otkrila je da su Clarkovi bili na medenom mjesecu u Europi, pa su odlučili rezervirati putovanje Titanicom kako bi se ranije vratili kući jer su željeli prisustvovati drugom rođendanu svog sina.

“Virginija je preživjela, ali Walter nažalost nije”, otkrila je.

Virginija je kasnije izjavila da je osjetila kad je brod udario u ledeni brijeg. Njezin je suprug u to vrijeme igrao poker u salonu, a ona je odmah dotrčala do njega i rekla mu da misli da nešto nije u redu. Walter je tada prekinuo svoju partiju pokera i pomogao supruzi da uđe u čamac za spašavanje.

“Čamci za spašavanje nisu bili puni. Bilo je dosta prostora, tako da je bilo mjesta i za Waltera da su se stvari odigrale drugačije”, rekla je Aleksandra Klingelhofer i dodala: “Provjerili smo zapise i nije bilo puno putnika s inicijalima V.K., pa smo utvrdili da je pripadao Virginiji koja je bila udana za Waltera Clarka iz Los Angelesa.”

Walter i Virginija upoznali su se u Montani još u djetinjstvu, a on se kasnije vratio i oženio je.

Povratak na Net.hr