SAMI SVE PLANIRAJU

PRINC HARRY I MEGHAN MARKLE ODABRALI MJESTO VJENČANJA: Zavjetovat će se na vječnu ljubav u dvorcu Windsor

Nakon što su razveselili svijet objavom zaruka, budući mladenci otkrili su i koje su mjesto odabrali za svoje vjenčanje. Dok su neki možda očekivali da će par ići stopama Williama i Kate ili princa Charlesa i Diane, odabrali su intimniju opciju.

Princ Harry i Meghan Markle će se vjenčati u kapeli Sv. Jurja u dvorcu Windsor u svibnju sljedeće godine, objavila je kraljevska obitelj.

Američka glumica, koja je prostestantske vjere koja je išla u katoličku školu, bit će krštena prije ceremonije. Također će postati britanska državljanka.

Vjenčanje će platiti kraljevska obitelj, no planiranje je u rukama samih budućih mladenaca. Harry i Meghan žele veselo vjenčanje u koje žele što više uključiti javnost, piše Telegraph.

Harry je za vjenčanje odabrao dvorac Windsor jer on ima posebno značenje za njega. On i Meghan tamo su provodili vrijeme tijekom veze, rekao je prinčev glasnogovornik Jason Knauf.

“Presretni su što će se vjenčanje održati u Windsoru”, rekao je Knauf.

Par je odlučio vjenčanje održati u svibnju jer članovi kraljevske obitelji imaju mnogo obaveza tijekom travnja. Tada bi trebala roditi i Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea.

Intimnije vjenčanje

Kapela Sv. Jurja (St. George’s Chapel) je mnogo manja nego Westminsterska opatija u kojoj su se vjenčali kraljica i princ Phillip te William i Kate ili katedrale svetog Pavla u kojoj su se vjenčali roditelji princa Harryja, Diana i Charles.

Primjerice, u kapelu sv. Jurja stane 800 ljudi, dok u katedralu svetog Pavla stanu 2000.

No, Harry, koji je peti u redu za krunu, očito je odlučio slijediti stope generacija svojih predaka. Kapela je stara više od 500 godina i u njoj se vjenčao čitav niz članova kraljevske obitelji.

Između ostaloga, u toj kapeli je blagoslovljen građanski brak princa Charlesa i Camille Parker Bowles.

Povratak na Net.hr